Sestřička ze záchranky: 22 let nic a teď...Dva porody během jednoho dne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sestřička ze záchranky: 22 let nic a teď...Dva porody během jednoho dne!

Hodonínská záchranářka Jitka Jágerová (44) pomohla po 9. hodině na svět Matějovi v Hodoníně.
Hodonínská záchranářka Jitka Jágerová (44) pomohla po 9. hodině na svět Matějovi v Hodoníně. (Foto ZZS JMK)

Dva porody během pouhých dvou hodin! Oba proběhly doma a u obou bylo pořádně naspěch! Jeden chlapeček se narodil v Hodoníně, druhý v Mutěnicích. U porodů pomáhala záchranářka Jitka Jágerová (44).

Jitka u záchranné služby slouží dlouhých 22 let. Přesto až do včerejška nepomáhala rodit. Svoji premiéru si ale odbyla ve velikém stylu. A když šlo do tuhého, počínala si jako zkušená porodní bába.

První byl Matěj

Bylo krátce po deváté hodině ráno, když z jednoho z hodonínských bytů zazněla zoufalá žádost o pomoc. Maminka začala předčasně rodit. Do porodnice ji nastávající tatínek neměl šanci včas odvézt. Na místo přijela rychlá záchranná služba z Hodonína s Jitkou Jágerovou. „Miminko na nic nečekalo a prodralo se s naší pomocí na svět. Je to zdravý, krásný kluk Matěj. Šťastní jsou rodiče i my, protože takové výjezdy patří k těm radostným,“ uvedla záchranářka.

Mato z Mutěnic

To ještě netušila, že jen o chvíli později pojede k dalšímu překotnému porodu. Tentokrát do rodinného domu v nedalekých Mutěnicích. „Je to neuvěřitelné, za 22 let jsem nebyla u porodu, dnes dvakrát, je to nádherná služba,“ řekla dojatě. Také Mato se podle Jágerové narodil zdravý a má se čile k světu. Oba chlapci vzápětí zamířili se svými maminkami do porodnice, aby měli i rodiče jistotu, že je vše, jak má být.

V 11 hodin už pomáhala na svět Matovi v nedalekých Mutěnicích.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.