Muž (71) trpící cukrovkou si dal sushi: Už to nikdy neudělá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Muž (71) trpící cukrovkou si dal sushi: Už to nikdy neudělá!

Muž přišel o ruku.
Muž přišel o ruku. (Foto: Profimedia, ara)

Nejmenovaný muž (71) z Jižní Koreje si pochutnal na oblíbeném sushi. Po dvanácti hodinách se mu udělalo zle. S návštěvou lékaře ale otálel další dva dny.

Muž dostal horečku a na ruce se mu utvořily ošklivé puchýře plné hnisu jen dvanáct hodin poté, co si pochutnal na sushi. Lékaři mu sdělili, že se nakazil bakterií Vibrio vulnificus a okamžitě začali s léčbou. Nejprve jeho puchýře vyčistili a nasadili mu antibiotika, jenže léčba nezabírala. Nepomohly ani další léky a odstranění větší části zasažené tkáně, ruku mu tak museli amputovat.

K rychlému zhoršování jeho zdravotního stavu zřejmě přispěl fakt, že muž trpěl cukrovkou a onemocněním ledvin. Podle britského Daily Mailu se totiž zdravý člověk s touto nákazou vyrovná v průběhu několika dní. Pacienti s oslabeným imunitním systémem jsou ohroženi komplikacemi. Úmrtí v těchto případech není nijak výjimečné.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.