Počasí bude jako na houpačce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Počasí bude jako na houpačce!

„Záleží na oblasti a lokálních srážkách. Jsou místa například kolem hranic, kde trošku víc pršelo, naopak u nás na Valašsku nebylo v lese skoro nic,“ popsal Aha!. Podle něj houby potřebují spíš mírný, vytrvalý déšť. „Když přijde nějaká bouřka, tak to hned odteče a do lesa se moc vláhy nedostane,“ vysvětlil. A podobně to platí i pro podzimní houbařskou sezonu. „Musíme doufat, že těch srážek bude více a budou ještě rozumné teploty, které vyhovují třeba hřibům, pak se v lese něco najde,“ shrnul mykolog Luděk Hřib.
„Záleží na oblasti a lokálních srážkách. Jsou místa například kolem hranic, kde trošku víc pršelo, naopak u nás na Valašsku nebylo v lese skoro nic,“ popsal Aha!. Podle něj houby potřebují spíš mírný, vytrvalý déšť. „Když přijde nějaká bouřka, tak to hned odteče a do lesa se moc vláhy nedostane,“ vysvětlil. A podobně to platí i pro podzimní houbařskou sezonu. „Musíme doufat, že těch srážek bude více a budou ještě rozumné teploty, které vyhovují třeba hřibům, pak se v lese něco najde,“ shrnul mykolog Luděk Hřib. (Foto čtenáře)

Počasí na konci prázdnin bude proměnlivé, extrémní vedra nás ale už trápit nebudou. Po výrazném víkendovém ochlazení půjdou teploty opět nahoru a vrátí se slunečné počasí. Ve středu naměříme 28 °C a není vyloučeno, že padne i tropická třicítka „Ve čtvrtek a v pátek bude ale opět oblačnosti i srážek více,“ uvedla Dagmar Honsová.   

Jaké bude počasí?
Dnes: Jasno až polojasno. Den 19 až 23 °C.
Úterý: Jasno až polojasno, přechodně oblačno. Noc 12 až 8 °C, den 20 až 24 °C.
Středa: Jasno nebo polojasno. Noc 12 až 8 °C, den 24 až 28 °C.
Čtvrtek: Polojasno až oblačno, občas déšť, ojediněle bouřky. Noc 18 až 14 °C, den 24 až 28 °C.
Pátek: Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noc 16 až 12 °C, den 24 až 28 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.