Policie pátrá po úchylovi: Pedofil zaútočil na školáky...Chtěl jejich nahé fotky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policie pátrá po úchylovi: Pedofil zaútočil na školáky...Chtěl jejich nahé fotky

Brněnští policisté spouští kampaň na obranu kyberneticky šikanovaných dětí.
Brněnští policisté spouští kampaň na obranu kyberneticky šikanovaných dětí. (Foto PČR)

Pedofil obtěžoval pět žáků 6. třídy brněnské základky. Přes sociální síť jim poslal fotografii svého přirození a děti přemlouval, aby mu poslaly své nahé snímky. 

Vyděšené děti se naštěstí svěřily rodičům a učitelům. Policie nyní po neznámém úchylovi pátrá. Podobných případů prý v moravské metropoli přibývá.
Obětí útoku na internetu se v Brně stala i dívka (16). „Pachateli poslala své nahé fotky již půl hodiny po zahájení konverzace,“ popsala policistka Zdeňka Procházková. Když nechtěla posílat další obscénní snímky, poslal její nahé fotky jejím přátelům. Dívka trpěla intimní šikanou téměř rok, než si její konverzace všimla maminka. Okamžitě volala policii, ta mladistvého pedofila vypátrala.

Víte že...

...objasněnost těchto případů je vysoká? Stop, které pachatel ve virtuálním prostoru nechá, je totiž hodně a policie je dokáže vystopovat. V bezprostředním ohrožení šikanou jsou dnes stovky malých Brňanů.

Neopatrní školáci

Policie varuje, aby rodiče dávali pozor, s kým si jejich děti na sociálních sítích píší. Některé jsou totiž schopny úplně neznámým lidem poslat své nahé fotografie. „V tom okamžiku je zle. Pachatelé mají děti v hrsti a okamžitě je začnou vydírat a šikanovat,“ řekla Aha! Procházková.

Ponocování plné vulgarit

Někteří školáci bývají na sociálních sítích »přilepeni« od příchodu ze školy denně často až do půlnoci. „Většina komunikace ohledně nahých fotek a vydírání se odehrává po večerech a v noci,“ upozornila Procházková. Zarážející je i obrovská vulgarita konverzací. „Běžně i u dětí padají ta nejsprostější slova, která vůbec existují,“ popsala policistka.

Ukázky komunikace mezi agresorem a šikanovanou dívkou. Je plná vyhrožování a vulgarit.

Zhrzení vrstevníci i devianti

Podle policie na děti na internetu útočí dvě skupiny pachatelů. První jsou vrstevníci, kteří se domluví, že »zavaří« spolužákovi. „Dívky se často mstí. Líbí se jim chlapec, ten si ale vybere spolužačku. Tak na ni zaútočí a nedomyslí následky,“ tvrdí policistka Procházková. Druhou skupinou jsou pedofilové. Ti jsou nejčastěji ve věku od 18 do 35 let, někdy i dobře situovaní padesátníci s rodinami.

Jaký trest jim hrozí?

Pachatel může být odsouzen za porušení tajemství listin a dokumentů uchovávaných v soukromí, vydírání, výroba a jiné nakládání s dětskou pornografií a sexuální nátlak. Pokud jsou oběti děti, hrozí viníkovi až 12 let vězení.

Přečtěte si
pelagie
11. 8. 2018 • 08:04

dívka stará 16 let, už by mohla mít víc rozumu a rozeznat co je dobré a co špatné, ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.