Zraněný čáp se uhnízdil v Polsku: Z Afriky si přivezl ostrý »suvenýr« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zraněný čáp se uhnízdil v Polsku: Z Afriky si přivezl ostrý »suvenýr«

Šíp mu proklál tělo.
Šíp mu proklál tělo. (Foto: Facebook)

V sousedním Polsku mají novou »zábavu«, snaží se ulovit čápa, který je skrz naskrz prostřelený šípem. Zvíře se uhnízdilo v okolí města Kielce. „Pomoci se mu zatím nedá,“ tvrdí experti. 

Podle nich je šíp zřejmě »suvenýr«, který si čáp přivezl jako vzpomínku na přezimování v Africe. Nejspíš si ho některý z lovců chtěl dát k večeři, naštěstí pro čápa šlo o mizerného střelce. Šíp čápovi nebrání v létání, i tak je ale potřeba jednat. „Pro ptákovo dobro by bylo nejlépe šíp rychle vytáhnout. Čáp ale nechce spolupracovat a nechat se chytit,“ uvedl na sociální síti spolek milovníků čápů. „Je v dobrém stavu, nekrvácí, krmí se,“ řekla listu Gazeta Wyborcza Magdalena Berezowská z nadace na ochranu přírody.


Není to poprvé
Podobný zájem vyvolal v Polsku čáp už v roce 2006. I on byl tehdy prostřelený šípem a lidé se mu snažili pomoci, nenechal se však chytit. „Není šance chytit čápa, který létá. Jen by se mu mohlo ublížit. Kdyby ho uspali, zřítil by se z hnízda,“ varoval Janusz Wróblewski, který vede útulek pro zvířata.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.