Rady pro zdravou kštici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rady pro zdravou kštici!

Při větru je ideální řešení pokrývka hlavy, pomůže i lak na vlasy.
Při větru je ideální řešení pokrývka hlavy, pomůže i lak na vlasy. (iStock.com)

Letošní počasí dává vlasům zabrat. Sotva se vzpamatovaly z mrazů, pere do nich slunce nebo se kroutí v dešti. Jak zabránit vlasovým katastrofám?

Cuchají se
Vítr poškozené vlasy často zacuchá, třou se a třepí, elektrizují. Při větru je ideální řešení pokrývka hlavy, pomůže i lak na vlasy.

Krepatí se
Oslabené vlasy ve vlhku často krepatí, kroutí se a účes je ten tam. Pomocí jsou přípravky s označením Anti snap nebo Anti frizz. Ty uzavírají vlasové šupiny před pronikáním vlhkosti, takže vlasy zůstanou hladké a rovné.


Mastí se
Přílišné maštění vlasů má mnoho příčin. Patří k nim hormonální výkyvy, prach, ale i dědičné předpoklady. Pokud jím trpíte, může vám pomoci používání suchého šamponu, maštění vlasů omezuje také barvení.

Plné lupů
Lupy jsou šupinky odumřelé kůže, které se tvoří ve vlasech. Mohou věštit i hlubší dermatologický problém, často jsou ale jen reakcí na nevhodný šampon či jinou vlasovou kosmetiku. Pokud po použití nějakého kosmetického prostředku zjistíte výskyt lup, přestaňte ho používat.


Padají
Padání vlasů je normální, v průměru vypadne každému člověku denně cca sto vlasů. Na jaře může být padání intenzivnější, aniž by to znamenalo nějaký větší problém. Pokud vás znepokojuje, začněte užívat doplňky stravy s obsahem železa, selenu, zinku a vitaminu C, doporučuje se i methionin, který je základní součástí keratinu.

Lámou se
Jsou drsné, nelesklé, lámou se a třepí. Pomohou jim přípravky s obsahem panthenolu, kondicionéry a šetrná péče. Odpusťte si barvení, které vlasy ještě víc vysuší. Rozhodně se vzdejte odbarvování.

Šest tipů pro krásné vlasy
-Důkladně je češte, ale zbytečně nestahujte gumičkami.
-Nezapomínejte na kondicionér či vlasovou masku.
-Při mytí masírujte pokožku a splachujte je vlažnou vodou.
-Při častém mytí používejte šetrné šampony.
-Nevysoušejte je příliš horkým vzduchem.
-Pokud je žehlíte či natáčíte, počkejte až proschnou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.