Letní Flora zve na setkání v Rajské zahradě, terakotovou armádu i hvězdy z Hollywoodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Letní Flora zve na setkání v Rajské zahradě, terakotovou armádu i hvězdy z Hollywoodu

 (Flora Olomouc)

Rozkvetlá, voňavá, léčivá i hravá výstava. Taková chce být letní etapa květinové výstavy Flora Olomouc, která se uskuteční od 17. do 20. srpna. Návštěvníkům nabízí spousty lákadel.

Představujeme 10 zážitků, které byste rozhodně neměli minout na letní etapě mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc od 17. do 20. srpna na olomouckém výstavišti ve Smetanových sadech.

1. Hlavní expozice v pavilonu A opět oslní nepřeberným množstvím nádherných květů vrcholícího léta. Motty expozice jsou tentokrát Setkání v Rajské zahradě a Léčivá síla stromů. připravuje se

2. Bohatý a pestrý sortiment Letních zahradnických trhů uspokojí potřeby i toho nejnáročnějšího zahrádkáře, kutila či chalupáře. 

3. Páteční večerní prohlídka tajůplně nasvícené květinové expozice v pavilonu A slibuje nevšední kulturní zážitek s přednesem veršů Jana Skácela v podání Hany Maciuchové a Alfreda Strejčka. To vše za hudebního doprovodu filharmoniků a s nabídkou stylového občerstvení.

4. Unikátní výstava Terakotová armáda - Odkaz prvního císaře bude v pavilonu G k vidění během celé letní Flory (návštěvníci zaplatí jen jedno vstupné) a potom samostatně až do 24. září.

5. Úchvatná přehlídka Vyznání růžím na galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště vzdá hold nekorunované královně říše květin.

6. Ochutnejte špičková vína od předních moravských a českých vinařství. Prodejní prezentace Růžové mezi růžemi má své místo na terase pavilonu A. Hned vedle farmářských trhů.

7. Daleká a exotická Čína se návštěvníkům letní Flory připomene také v pavilonu E. Kunming - partnerské město Olomouce zvané "město věčného jara" s největší květinovou burzou v Asii a partnerská provincie Olomouckého kraje Yunnan budou mít svou expozici právě zde.

8. Doprovodný program na scéně Samba u palmového skleníku bude opravdu pro všechny. Vedle mladých vítězů talentových soutěží zve i na osvědčené hvězdy v podobě Karla Kahovce nebo Daniely Šinkorové.

9. Odpočinkové a herní zóny s deníkem Blesk na letní scéně a Univerzitou Palackého u Rudolfovy aleje zvou k relaxaci a nabrání nových sil. Jedna speciální se stylovým posezením bude navíc k dispozici mezi pavilony G a H.

10. Mistrovství ve vaření kotlíkových gulášů, defilé historických automobilů v Rudolfově aleji či expozice 150 let Rudolfovy aleje v pavilonu H. To vše přispěje k zábavě a poučení malých i velkých návštěvníků Flory.

Na letní Floru se vyplatí cestovat vlakem Českých drah. Sleva v programu VLAK+ činí 50 procent na zpáteční jízdné z kteréhokoliv místa v ČR. Aby byla jízdenka uznána i pro cestu zpět, je nutné si ji nechat označit razítkem na stánku ČD ve foyer pavilonu A.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné na letní Floru i výstavu terakotové armády činí 150 Kč na místě a 120 předem online. Zlevněné vstupenky pro důchodce a studenty stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné je 300 Kč u pokladny a 250 online.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.