Kontroverzní projekt v Praze VÝSTAVA, nebo URÁŽKA ŽEN?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kontroverzní projekt v Praze VÝSTAVA, nebo URÁŽKA ŽEN?!

Výstava je laděna do BDSM tématiky
Výstava je laděna do BDSM tématiky (Eva Fornálová)

Devětatřicet nahých žen, některých se můžete dotýkat třeba i na intimních místech. To je třídenní výstava Voayer v Praze, která představuje skutečné ženy. Lze o takové akci mluvit jako o výstavě, nejde o urážku ženství? Co si myslí odborníci?

Po příchodu do spoře osvíceného sálu je jako první »exponát« dívka sedící v kleci s čertovskými rohy na hlavě. Hned další visí zavěšená na tlustých provazech. Často mají obličeje zakryté maskou, některé mají kožené obojky.

„Jde mi o to, že lidé si můžou užívat přítomnost a nemusí myslet absolutně na nic, protože to se ani nedá,“ řekl Aha! autor výstavy Mário Petrej, podle něhož nemá další hlubší smysl. „Každý ať si z toho vezme, co potřebuje.

Kromě skutečných žen jsou k vidění i skutečné odlitky žen či krásné fotografie skutečných žen při orgasmu,“ tvrdí autor.
Výstava pokračuje ještě dnes a zítra, vstup na hodinu a půl stojí 669 Kč.

Ukazovat nahé ženy se ale nelíbí Genderové expertní komoře. »XXX«, řekla...
Naopak sexuolog Ondřej Trojan s tím problém nemá. „Je to pro lidi, co se rádi dívají. Nemusí to být žádná úchylka. Nemyslím, že by to mělo být nemravné,“ řekl Trojan, podle kterého výstava může vyjadřovat pocity autora: „Možná je to ztělesnění jeho snů či představ a on se o to dělí s veřejností.“

Trestní oznámení
Výstava Voayer byla už loni v Bratislavě, kde bylo podáno trestní oznámení pro podezření z obchodování se ženami, kuplířství a ohrožování mravní výchovy mládeže. Policie ale podle organizátora trestní stíhání nezahájila. „Všechny ženy tu jsou dobrovolně. Kdyby chtěla některá odejít, může se sebrat a jít,“ tvrdí Petrej s tím, že dostávají honorář. Na pražské výstavě jich je k vidění 39, každý den 13.

Kde? Dům uměleckého průmyslu, Charvátova 39/10, Praha
Kdy? dnes a zítra od 11, 14, 17 a 20 hodin
Za kolik? 669 Kč, vstup od 18 let



Přečtěte si
darksome.eu
13. 9. 2017 • 23:51

Výstavy jsem se zúčastnil a pořídil z ní sérii fotografií, do které můžete nahlédnout zde: https://darksome.eu/cs/galerie/category/147-vystava-voayer-nahe-submisivni-devy.html

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.