Jak cestují bohatí lidé? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak cestují bohatí lidé?

 (Shutterstock)

V České republice je podle posledních zpráv přes 25 tisíc dolarových milionářů. Pro většinu z nich je přitom čas mnohem cennější než majetek. Protože jak tvrdí známé rčení – peníze budou, my nebudeme. A to je jeden z mnoha důvodů, proč dávají přednost luxusním dovoleným na míru před katalogovou nabídkou cestovních kanceláří.

Každá dovolená na míru má totiž ve srovnání se standardním zájezdem jednu zásadní výhodu. Opravdu na ní děláte to, co přesně chcete, ve chvíli, kdy zrovna potřebujete. Nemusíte stát dlouhé fronty, nečekáte na letištích a v restauraci na vás již čeká prostřený stůl rezervovaný na vaše jméno. Do Louvru můžete jít v noci, když tam nikdo není, a v Sixtinské kapli budete také sami, aby vás nikdo nerušil. A pak limuzínou rovnou na letiště a soukromým letadlem takřka až na pláž ostrova na Maledivách.

Představy o luxusní dovolené se však liší. Někdo raději vyrazí do města na nákupy, jiný na cestu kolem světa, další s rodinou k jezeru do Alp a najdou se i tací, pro které největší relax představuje expedice na jižní pól.

Jednou ze společností, která připravuje dovolené na míru, je Exclusive Tours. Se svým týmem osmi travel designerů již více než 10 let patří k největším na trhu v oboru luxusního cestování. Travel designeři plánují luxusní dovolené po celém světě, přesně podle přání klientů. Zatím nejdelší itinerář měl přes 200 položek.

Dá se však říct, že movitá klientela má několik oblíbených destinací, kam vyráží za odpočinkem. Travel designerka Jitka Kolmanová doporučuje tři z těch nejvyhledávanějších a přidává tipy na luxusní hotely.

Dubaj

Ultramoderní megapole arabských šejků je stálicí na žebříčku cílů pro luxusní dovolenou. Nádherné pláže, obrovské mrakodrapy, přepychové hotelové paláce a všude něco dobrého k jídlu. Přidejte k tomu vynikající pravidelné spoje s Emirates a z Dubaje je perfektní místo třeba jen na krátký víkend s dětmi.

Atlantis the Palm

Tento majestátní hotel je skvělým cílem pro luxusní rodinnou dovolenou. Je tu soukromá pláž, akvapark Aquaventure a obrovské akvárium Lost Chambers čítající tisíce druhůmořských živočichů, včetně extrémně vzácných bílých aligátorů. Cena za noc začíná na 60 tisících Kč.

Maledivy

Stovky písečných ostrůvků roztroušených v Indickém oceánu, na nichž naleznete nejeden luxusní hotel. Ubytujte se v typických vodních vilách, šnorchlujte hned kolem ostrova, a hlavně si užijte úžasný klid a šumění moře.

Cheval Blanc Randheli

Luxusní hotel z dílny Cheval Blanc je přehlídkou přepychu – osobní majordomus, prostorné vily, špičková kuchyně a zážitkoví alchymisté, kteří vám připraví zábavu, o které jste ani nesnili. A z letiště vás sem odveze soukromý hydroplán. Cena za noc ve vile začíná na 60 tisících Kč.

Mauricius

Nádherné pláže, hluboké lesy, chráněné rezervace i golfová hřiště. Ostrov Mauricius má tohle všechno, a ještě něco navíc. Zdejší luxusní hotely jsou vhodné pro rodiny, páry,nadšené golfisty i zdatné výletníky, které láká jedinečná příroda.

Heritage Le Telfair Golf a Wellness Resort

Nově rekonstruovaný luxusní hotel Heritage Le Telfair Golf a Wellness Resort se pyšní skvělým golfovým hřištěm, na němž se pravidelně konají turnaje European Tour. Zároveň se nachází na kraji přírodní rezervace Frederica, kterou můžete projet i na čtyřkolce a po dni venku vyzkoušet jednu z mnoha zdejších restaurací, včetně luxusní Chateaux de Bel Ombrev budově bývalého koloniálního panství. Cena za noc začíná na 6 500 Kč.

Začněte vaši luxusní dovolenou na míru plánovat již nyní a kontaktujte Petra Udavského na tel. +420 777 533 603 či e-mailu udavsky@exclusivetours.com. Více informací najdete na www.exclusivetours.com.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.