Úkladně zabila manžela, přesto shrábla jeho miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Úkladně zabila manžela, přesto shrábla jeho miliony!

Patrizia ráda utrácí.
Patrizia ráda utrácí. (Foto Profimedia.cz)

Objednala si vraždu exmanžela, usvědčili ji, a přesto po něm bude dědit stovky milionů. Italka Patrizia Reggiani (68) si u soudu vymohla nárok na část dědictví po Mauriziu Guccim, kterého nechala zastřelit. Před smrtí totiž podepsal smlouvu, ve které jí slíbil vyplácet rentu 27 milionů ročně až do konce života.

„Trestný čin, který Patrizia Reggiani provedla, nemá nic společné s dohodou s Mauriziem Guccim. Není to podstatné. Každý jiný názor spadá do morální, ne právní sféry. Nemůže mít vliv na interpretaci dohody,“ vysvětlil soudce své rozhodnutí.

Patrizia si dědice slavné módní značky vzala v roce 1973 a po dvou dcerách a 12 letech manželství se rozvedli. Maurizio ji opustil kvůli mladší ženě, odjel na služební cestu a už se nevrátil. Aby si udržela vysoký životní styl, podepsal s ní smlouvu, ve které jí slíbil v přepočtu 27 milionů korun ročně do konce života.

Začala se ale bát, že se znovu ožení a dcery přijdou kvůli jeho nové rodině o jmění. Najala si proto vraha, který v roce 1995 Maurizia v Miláně před příchodem do práce zastřelil. U soudu tvrdila, že je nevinná, dcery zase svalovaly vinu na nádor v mozku, který prý ovlivnil její chování. Původní 29letý trest snížili na 26, na svobodu se nakonec dostala po 18.

Ani ve vězení se ale špatně neměla, společnost jí dělala fretka Bambi, a dokonce odmítla volnější režim, protože by musela pracovat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.