Vraha potopil svědek: Nic neřeknu, bojím se o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vraha potopil svědek: Nic neřeknu, bojím se o život!

Martin Balhar byl za vraždu pravomocně odsouzen, stačily nepřímé důkazy.
Martin Balhar byl za vraždu pravomocně odsouzen, stačily nepřímé důkazy. (Foto Aha! – Jiří Krušina, Karel Janeček)

Novými důkazy se v případu vraždy pošťačky Radky (†39) ze Skřipova zabýval soud v Ostravě. O znovuobnovení procesu požádal na 19 let odsouzený Martin Balhar (27). Hlavní svědek ze strachu o život nevypovídal.

Pošťačku ubil koncem září 2013 pachatel přímo v budově pošty. Odnesl si 200 tisíc korun. Balhar vinu od začátku popíral. Tvrdil, že na poštu odnesl jen složku s papíry ke zrušení účtu. Jeho tvrzení podpořili i rodiče. „Ležel doma u televize a večeřel. Vraha bychom s manželem nekryli,“ řekla Aha! zoufalá maminka Jiřina.
Policisté při vyšetřování nenašli peníze ani vražednou zbraň. Balhara v roce 2014 odvezli do vazby a odsouzen byl na základě nepřímých důkazů.

Raději nemluvil
Balhar se při výkonu trestu setkal s mužem, jenž tvrdil, že seděl v Heřmanicích s násilníky, kteří pošťačku měli ubít. Právě trojice mužů patřila v případu mezi podezřelé. Svědek byl předveden k soudu. „Nebudu vypovídat. Vyhrožují mi likvidací rodiny,“ řekl ale soudci.

Zamítnuto
Soudkyně znovuobnovení procesu s Balharem zamítla. „Označené tři osoby byly policisty vyslýchány již na začátku trestního řízení. Byly jim odebrány pachové vzorky i lokální stěry. U žádného z nich nebyla potvrzena shoda,“ vysvětlila soudkyně důvody neobnovení procesu.

Balhar si po vynesení rozsudku podá stížnost k Vrchnímu soudu v Olomouci.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.