Obžaloba: Otec osahával dcery od jejich sedmi let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Obžaloba: Otec osahával dcery od jejich sedmi let!

Václav P. popřel, že by své dcery zneužíval.
Václav P. popřel, že by své dcery zneužíval. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Vážnému podezření čelí u soudu v Ústí Václav P. (49). Podle obžaloby několik let znásilňoval své dcery (nyní 17 a 25), a to od jejich sedmi let.

Václav P. své dcery vychovával sám. Po rozvodu s jejich matkou alkoholičkou je dostal do své péče. „Měly všechno, nic jsem jim nezakazoval, nikdy jsem je netrestal,“ řekl. Popřel, že by je zneužíval a znásilňoval. Podle něj si vše vymyslely.

Starší z dívek u soudu vypovídala, s otcem se ale nechtěla setkat tváří v tvář. Během její výpovědi proto musel ze soudní síně odejít. Když mluvila o tom, jak ji coby prvňáčka řezal za špatné známky páskem na holou a pak se o ni se spuštěnými kalhotami otíral, plakala. „Vzepřela jsem se, až když mi bylo 18 let,“ uvedla. Soud rozsudek vynese v březnu.

Václav P. má za sebou temnou minulost, ještě jako mladistvý vylákal v roce 1982 dvě malé holčičky (tehdy 7 a 10) na odlehlé místo a tam je osahával. Absolvoval kvůli tomu soudem nařízenou ústavní léčbu, další léta se léčil ambulantně. Pak se oženil, což psychiatři vyhodnotili jako úspěšné završení léčby, a proto ji ukončili.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.