Děsivé detaily z nymburské nemocnice: Sestry tušily, že pacient umírá ...doktor ho přesto propustil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děsivé detaily z nymburské nemocnice: Sestry tušily, že pacient umírá ...doktor ho přesto propustil!

Obžalovaní lékaři, zleva Václav Hulínský, Michal Křižanovič a Tamara Malcevová.
Obžalovaní lékaři, zleva Václav Hulínský, Michal Křižanovič a Tamara Malcevová. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Téměř týden diabetik v nymburské nemocnici nedostal inzulin. Přestože se jeho stav prý horšil, doktor ho propustil. Za pár hodin pacienta přivezla sanitka zpět, o den později zemřel. Případ z loňského května řeší soud a včera vyslechl několik zdravotních sester. Jejich výpovědi jsou šokující.

Jiřího H. (†65) přivezla do špitálu sanita s bolestí kyčle. Ač byl diabetik, nikdo mu nepodal inzulin a po pár dnech ošetřující doktor rozhodl o propuštění. Jenže k tomu nikdy nemělo dojít! „Říkali jsme doktorovi, že bychom pána neměli propouštět. Bohužel nejsme kompetentní něco zakazovat,“ řekla jedna ze sester. „Dělal si to po svém,“ přidala se druhá. U soudu pak vyplynuly na povrch i zvláštní poměry v nemocnici. „Doktor nám dával najevo, že my jsme jen sestry. Říkal: Až budeš lékař, dělej si to po svém,“ řekla před soudem další sestra.

Ve špitále se pak snažili zahladit stopy a vyrobili falešnou dia kartu, podle které měl pacient inzulin dostávat. Když na podivné úmrtí upozornila rodina, primář dokonce s doktorem nařídil sestrám, jak mají vypovídat na policii. „Byl to nátlak od vedení. Jako podřízená jsem poslechla,“ řekla jedna z nich, která pak kontaktovala znovu policii. „Tížilo mě svědomí a šla jsem změnit výpověď. Nebyla jsem sama,“ řekla sestra.

Primáři Václavu Hulínskému a lékaři Michalu Křižanoviči hrozí šest let vězení za usmrcení z nedbalosti. Lékařce Tamaře Malcevové dva roky za falšování lékařské dokumentace, ze kterého je obviněn i primář.

Přečtěte si
bart.iva@...
31. 12. 2019 • 00:56

-bello- Nemáte pravdu, paní doktorka byla jedniná, která byla dobrá. Když byla na příjmu a říkala mi, že budu během noci buzená, budou mi kontrolovat tlak, tak za celou noc nikdo nepřišel, bylo mi zle a ráno mi měřily tlak holky ze zdrávky. Manželovi na příjmu bylo řečeno, že půjde na rtg a CT. CT nebylo uděláno, Primář rozhodl o diagnoze "klasický houser" a po 8 dnech propustil manžela v bolestech domů. Musel se po 4 dnech vrátit zpět, paní doktorka se divila a ihned ho na CT poslala a dle výsledku urychleně mu zajistila MR, a během 14 dnů byl operován v Liberci - totálně rozdrcená ploténka. Dále pomohla i synovi narozdíl od lékaře na pohotovosti, který byl očividně rušen od svátečního tel. programu 25.12....Nymburská nemocnice je pro jedince mající kočičí životy

-bello-
2. 2. 2017 • 13:18

" lékařku" Tamaru Malcevovou bych hnala zpátkly na Ukrajinu se zákazem pobytu v ČR a ty dva bych zavřela.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.