Bratr zemřelého romského milionáře: Viníci musí pykat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bratr zemřelého romského milionáře: Viníci musí pykat!

Lakatošův bratr Rastislav Lučanský.
Lakatošův bratr Rastislav Lučanský. (Foto Aha! – H. Zdeněk)

Pohřbem romského bosse Tibora Lakatoše (†43) nic nekončí! To tvrdí jeho bratr Rastislav Lučanský. Ten chce dovést do konce soudní spor za napadení šavlí. Jeho cílem je prý očistit Tiborovo jméno.

Žádám krajské zastupitelství, aby stíhalo bratry Stojkovy za křivé obvinění Tibora. Ta kauza se musí znovu otevřít. Není možné, aby tito kriminálníci, co kradou a fetují, takhle mohli nespravedlivě obvinit mého bratra,“ uvedl Lučanský, který jako předseda Asociace společenství Romů ČR dlouhodobě bojuje proti drogám.

„Bratr nikdy neseděl ve vězení, byl to slušný člověk, podnikatel. Staral se o šest dětí a otce žijícího v Partizánském. Křivým obviněním ho úplně psychicky zničili,“ řekl. Podle Lučanského se bratři Stojkové, kteří více než polovinu života strávili ve vězení či ve vazbě, chtěli po Tiborovi peníze. „Nejdřív ho napadli a pak ho ještě vydírali tím, že když jim nezaplatí 40 tisíc korun, tak ho zažalují k soudu. Nechtěl, aby se jeho jméno tahalo po soudech, tak jim to dokonce i zaplatil. Takhle to ale přece nejde,“ je přesvědčen bratr mrtvého.

Proč zemřel?!
Tibor Lakatoš v úterý zkolaboval. „Měl zápal plic, léčil se. Na něj ale nezemřel. V neděli jel s rodinou do brněnské Vaňkovky, kde odpadl při občerstvování. Trvalo 15 minut, než přijela záchranka,“ říká Lučanský. Má výhrady i k péči v nemocnici. „Zjistili mu vysoký tlak, vůbec mu ale nezrentgenovali hlavu. Že měl mozkovou mrtvici, zjistili až o mnoho hodin později. Řekli nám, že má krvácivý otok mozku. Operace pak trvala 4,5 hodiny, ale už bylo pozdě,“ tvrdí Lučanský.



Přečtěte si
6010
5. 2. 2017 • 17:30

-bello-
5. 2. 2017 • 10:53

A nemohli by si to , prosím, jet vyřizovat na Slovensko, odkud sem všichni přitáhli?

6010
5. 2. 2017 • 09:32

Doufám, že soud se již touto kauzou nebude zabývat.Škoda času.Je to jedna verbež a o jednoho lumpa méně.Kdyby nebyl tak abnormálně vyžraný, tak tu mohl ještě být.Na tu nenažranost holt dojel.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.