Vila za 400 milionů na prodej! První čeští zájemci se již hlásí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vila za 400 milionů na prodej! První čeští zájemci se již hlásí...

Vila v pražské Troji disponuje několika terasami.
Vila v pražské Troji disponuje několika terasami. (Foto Sotheby´s International Realty)

Jeden z nejdražších domů v Praze je k mání. Nabízí ho bývalý král českých autobazarů Anthony Denny (54), který si už před časem »namastil« kapsu prodejem svého většinového podílu firmy AAA Auto.

Luxusní nemovitost v nejlukrativnější lokalitě metropole v Praze-Troji nabízí australský miliardář za 400 milionů korun. Za tuto bezmála půlmiliardovou sumičku nový majitel získá v pěti patrech pro své pohodlí kromě jiného pět ložnic, deset parkovacích míst, saunu, bazén a fitness, to vše na tisíci metrech čtverečních.

Vila má několik balkonů a teras. Z některých lze vstoupit do venkovní chlouby, zahrady. V ní jsou desítky vzrostlých ovocných stromů, ořešáky nebo vinohrady – keře vinné révy.

Zdá se, že pro mnohé doslova pohádkový objekt s hektarovým pozemkem není ani za cenu nejméně 15 milionů eur, které hodlá Denny získat, neprodejný. První zájemci se už hlásí – a nejsou to firmy. „Prozatím evidujeme zájem převážně ze strany českých privátních klientů,“ uvedla pro E15.cz ředitelka české části mezinárodní realitní kanceláře Sotheby´s International Realty Ilona Mančíková.

Proč se Australan s českými kořeny tohoto přepychu zbavuje? „Protože v Praze jsme již jen dva měsíce v roce, rozhodli jsme se přesunout do menší rezidence,“ nechal se slyšet Denny.

Vrací se prý k protinožcům, u nichž se pustil do nových aktivit. Rozjel tam nové developerské projekty a investoval přes miliardu korun do otevření největšího muzea aut na jižní polokouli.

Vila v číslech
Cena: 15 milionů eur
Pozemek: 10 000 m²
Podlahová plocha: 1000 m²
Parkovací místa: 10
Počet pater: 5
Počet ložnic: 5


Výtah a vyhřívaná cesta
Ve vile nemusí majitel chodit po schodech, komfort bydlení zajišťuje extrémně tichý výtah. Na bezpečnost dohlížejí CCTV kamery a nejmodernější zabezpečovací systém. K domu vede vyhřívaná příjezdová cesta, aby se nemusel v zimě odhazovat sníh.

Vydělal na prodeji aut
Anthony Denny se narodil v Austrálii, jeho otec byl český emigrant z roku 1948. Dokázal vydělal na prodeji autobazarů AAA Auto poté, co uvedl akcie firmy na burzy v Praze a Budapešti. V roce pak 2014 prodal většinový podíl fondu Abris za 220 milionů eur, podle tehdejšího kurzu přes pět miliard korun. Se jměním vyčísleným na 333 milionů dolarů (téměř 6,3 miliardy korun) je na 190. místě žebříčku nejbohatších Australanů.

Víte, že...
...v pražské Troji si v minulosti postavili vily a bydleli např. manželé Dana a Emil Zátopkovi, muzikant Michael Kocáb či režisérka Věra Chytilová?
...ceny pozemků se zde pohybují i více než 20 000 korun za metr čtvereční?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.