Taxivrah se chlubil: Měl jsem zbraň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Taxivrah se chlubil: Měl jsem zbraň!

Z vražd obviněný David V.
Z vražd obviněný David V. (Foto Aha! – Dan Černovský, David Malík)

Kdo zavraždil před dvěma lety pražské taxikáře? První den procesu, v pondělí, prohlásil z mordů obviněný David V. (35), že nikdy v životě nestřílel. Při přehrání odposlechů ale včera jasně zaznělo, jak se ve vězení chlubil, že měl zbraň!

Soudkyně Veronika Čeplová nechala přehrát odposlechy z vězení, kde David V. se spoluvězni taxivraždy probíral. Vyprávěl jim třeba, že zbraň v roce 2007 až 2008 měl. A hned se na záznamu začal rozčilovat, že jeho bratr policistům řekl, že zbraň měl i v době, kdy někdo taxikáře zavraždil. „Ta zbraň, ten brácha – to mi zavařilo...“ povzdychl si. Na dotaz, jak o ni přišel, řekl spoluvězňům: „Zabavili mi ji policajti. Načapali mě s kradeným počítačem a řekli, buď půjdeš s náma, nebo si tu zbraň vezmem hned. No tak jsem jim ji dal,“ řekl.

V nahrávce se také svěřoval se svým názorem na taxikáře: „Jima já pohrdám, já nenávidim – nebo to ne, ale proč bych jezdil taxíkem, když můžu jezdit hromadnou dopravou, že jo!“ Během přehrávání odposlechů se David V. tvářil zachmuřeně. Bál se, že v nich na sebe něco prozradil?

Jak to bylo?

● Koncem ledna 2014 byl zavražděn taxikář Petr S. (†42), auto s mrtvolou nechal vrah odstavené v Lužické ulici v Praze, kde bylo nalezeno 1. února 2014.

● Během noci z 10. na 11. dubna 2014 byli u cyklostezky v Praze- -Uhříněvsi zavražděni řidiči Daniel C. (†25) a Milan P. (†58). Těla vrah nechal ležet na místě, auta dovezl do Prahy, kde je odstavil.

● Všichni tři byli podle expertů zastřeleni stejnou zbraní.

Svědek: V den vražd měl klíče od auta

Před soud předstoupil také Jan S., hlídač ve sportovním areálu Bohemians v Praze 2, který tam Davida V. načapal u kontejneru a zavolal na něj policii. Jako první ze svědků tvrdil, že u něj viděl klíče od auta. A to z 10. na 11. dubna 2014, právě tu noc, kdy došlo ke dvěma vraždám. „To vím jistě. Byl úplně v klidu, nebyl agresivní, ale přišlo mi, že je pod vlivem drog. Měl v kapse složené bankovky, myslím, že tři až pět tisíc korun,“ řekl. David V. nad jeho slovy akorát s úsměvem kroutil hlavou. „Moh jsem mít tak okolo tisíce,“ řekl na to.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.