Taxikatovi je 35 let: Popravoval nelegální zbraní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Taxikatovi je 35 let: Popravoval nelegální zbraní!

Takhle policie vyšetřovala smrt mladého řidiče.
Takhle policie vyšetřovala smrt mladého řidiče. (Foto: ara)

Vrahovi tří pražských taxikářů je 35 let a své oběti popravil nelegálně drženou zbraní. Nové informace včera uvolnilo Městské státní zastupitelství v Praze. O totožnosti mlčí.

Taxikáře Petra S. (†42), Daniela C. (†25) a Milana P. (†58) vrah popravil v Praze v roce 2014 kvůli penězům. Policie ukončila vyšetřování a případ předala k vypracování obžaloby státnímu zastupitelství. Podle jeho mluvčí Štěpánky Zenklové se podezřelý narodil v roce 1981. „Je stíhán pro zločin vraždy spáchané v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch,“ upřesnila Zenklová. Muž je podezřelý také z nedovoleného ozbrojování. Za mřížemi je už nyní. Odpykává si totiž trest za jiný delikt. Zda násilný, majetkový či jiný, mluvčí neuvedla. Pachateli hrozí až doživotí.


Otec Daniela C. vrahovi vzkazuje:
Ať ve vězení chcípne
Nové informace k vraždám rodiče nejmladší oběti Daniela C. včera šokovaly. „Jsme rozhozený z toho, že ty zprávy jsou všude a my nic nevíme. Policista Mareš z prvního oddělení nám přitom řekl, že nás budou informovat jako první,“ zlobil se Danielův otec Josef. Připustil, že vraha si představoval staršího. „Je to hrozný. Pětatřicet není moc, přitom dokáže udělat tři vraždy. Doufám, že dostane doživotí, když už horší trest není,“ dodal. Vrahovi do kriminálu vzkazuje: „Ať se tam trápí, ničí, ať si tam něco udělá nebo ať tam chcípne sám, nic jiného si nezaslouží.“
Danielova matka Jitka Sabová:
Ať už je soud za námi
„Snad ta zmije jedovatá dostane doživotí,“ doufá Jitka Sabová. Svému synovi stále píše vzkazy na jeho vzpomínkovou stránku na internetu. Od chvíle, kdy jeho život vrah chladnokrevně ukončil, uplynulo 11. června přesně 26 měsíců. V ten den mu napsala: „Dádulko, srdíčko moje milovaný, do tří měsíců by měl být soud a budeš mít ty v nebíčku i já tady konečně klid... Smutek, bolest a žal zůstane, ale aspoň, že ten soud bude za námi...“
Hledali ho 1,5 roku
Po pachateli policisté pátrali více než rok a půl. Dopadli ho a obvinili v listopadu 2015. První zastřelený taxikář byl nalezen předloni 1. února v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2. Další dva mrtví taxikáři byli objeveni na polní cestě u Uhříněvsi v noci z 10. na 11. dubna.



Přečtěte si
mekanik
18. 6. 2016 • 16:41

zabít

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.