Papež zatlačil a... Zeman dal milost zdravé podvodnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Papež zatlačil a... Zeman dal milost zdravé podvodnici!

Papež František měl velkou prosbu...a prezident Zeman mu vyhověl.
Papež František měl velkou prosbu...a prezident Zeman mu vyhověl. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Pouze z vážných zdravotních důvodů hodlal prezident Miloš Zeman (72) udělovat milosti. Teď ale udělal výjimku...

Z basy na svobodu se díky Zemanovi dostala žena odsouzená za zpronevěru. Pomohlo jí, že ve vězení pobývala i se svým dítětem, které by po dosažení tří let bylo matce odebráno.

Svou roli ale určitě sehrálo i to, že se do případu vložil Vatikán. „Papež František se na prezidenta republiky s žádostí prokázat tento akt v nedávné době obrátil osobním dopisem. Bylo zcela na rozhodnutí prezidenta republiky, jakou formu aktu milosrdenství a laskavosti zvolí,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Druhou z omilostněných je starší žena odsouzená za podvody a zpronevěru. Tam už Zeman k psychickým potížím vězeňkyně přihlédl.

Jde tak teprve o pátou milost, kterou současný prezident udělil. Oba jeho předchůdci jich za své desetileté období udělili stovky.

Přečtěte si
6010
24. 11. 2016 • 10:52

No, dejme tomu.Ale že si hřeje Zeman na prsou toho darebáka Mynáře, který stále nemá a nebude mít nikdy bezpečnostní prověrku, tak to mně na něm hodně sere.A kdyby alespoň Mynář chodil někde kanálama a nezviditelňoval se, ale to né, on se nechá zdravit hradní stráží, jako kdyby on byl prezidentem. Napoleonek jeden.A o jeho nehorázném platu (za co?), to ani nemluvím.Stále hledám v duchu odpověď, proč to tak je? Že by na Zemana něco obzvlášť důležitého věděl a má to za své mlčení? Jinak si to neumím vysvětlit.

jity
23. 11. 2016 • 13:11

chaluge to někomu zkrátka nevysvětlíš. Ještě bude mít tu drzost tě napadat, jako mne, že prý jsem shnilá se svými názory. Hlavně, že mají někteří plnou hubu demokracie, ale jen v tom případě, že máš stejný názor jako ony.

jity
23. 11. 2016 • 12:43

Zeman to zřejmě udělal hlavně kvůli dítěti. To by muselo od 3 let do děcáku. Alespoň tak to bylo prezentováno. Navíc odsouzená už si část trestu odseděla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.