Úředníci šikanují živnostníka! Na přívozu nesmí vydělávat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Úředníci šikanují živnostníka! Na přívozu nesmí vydělávat!

Provozovatel přívozu Josef Třešňák.
Provozovatel přívozu Josef Třešňák. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Do potíží se dostal majitel lodi Josef Třešňák, který převáží turisty i místní přes Labe mezi Ústím nad Labem-Neštěmicemi a Svádovem. Vyřízení dokladů k nové lodi trvalo Čechům tak dlouho, až si je raději opatřil v Německu. To, že pluje pod německou vlajkou a značkou, ale české úřady neskously.

Nový katamarán, který si nechal na novou sezonu postavit, tak včera na pokyn plavební správy přestal jezdit. Naštěstí ale jen na chvíli. „Nakonec jsme se dohodli, že do té doby, než se vyřídí české doklady, budeme vozit lidi místo za 15 korun za dobrovolný příspěvek,“ řekl Třešňák.

Václava Müllera, který včera potřeboval převézt na druhý břeh, to potěšilo. „Kdyby přívoz skončil, bylo by to špatné. Ušetří mi to strašně moc času. Na druhém břehu jsem za tři minuty, městskou dopravou bych to jel s přestupem hodinu,“ řekl.

V čem je problém?

Loď si nechal postavit v Česku, ale problémem byly doklady. „V Praze tvrdili, že by je měli vystavit v Děčíně, tam zase, že v Praze. Čas se krátil, proto jsem ji zaregistroval v Německu. Tam to byla otázka dní,“ vysvětlil Třešňák, který s kapitánem Zdeňkem Hamplem už loni přepravili 12 000 cstujících. Letos od 1. května to je už 4800 lidí.

Pod německou značkou ne

„Podle německých dokladů jde o malé plavidlo, podle české legislativy plavidlo rekreační,“ popsal Třešňák důvod, proč mu včera úřady zakázaly plout pod německou vlajkou. „Na plavidlo není platné lodní osvědčení nebo zvláštní povolení k plavbě a není technicky způsobilé,“ uvedl ředitel děčínské pobočky Státní plavební správy Martin Klein.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.