Krutá a bezcitná šikana: Chudinku (14) mučili ve skříni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Krutá a bezcitná šikana: Chudinku (14) mučili ve skříni!

Agresoři si našli svou oběť v Základní škole v Humpolci.
Agresoři si našli svou oběť v Základní škole v Humpolci. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Přestávky trávila nacpána ve skříni nebo pod učitelskou katedrou. Učitelé základní školy v Humpolci na Pelhřimovsku nyní odhalili šikanu jedné ze žákyň (14) deváté třídy. Kromě dvojice agresivních spolužáků z vedlejší třídy, školačku tyranizovala i její spolužačka!

Vedení školy zpočátku o nečekaném odhalení nechtělo mluvit. „Do ukončení vyšetřování je na celou záležitost uvaleno embargo,“ řekla hned na úvod zástupkyně ředitele Jana Kutišová. Když zjistila, že Aha! na šikanu upozornili sami rodiče žáků, nečekaně obrátila. „Šikanu odhalila minulou středu kolegyně při jedné z přestávek,“ uvedla zástupkyně ředitele. Trojice agresorů z vedlejší třídy si vyhlédla dívku drobné postavy, která trpí vadou řeči.

„To je obvyklé,“ říká brněnský psycholog a pedagog Jiří Novotný. „Obětí agresorů se nejčastěji stávají nevýrazné, tiché osobnosti s případnou nějakou vadou, které se ostatní spolužáci často posmívají,“ zdůraznil. Agresorům teď hrozí snížené známky z chování. Dlouhodobější záležitost

„Provádíme pohovory se žáky a informace o šikaně získáváme také prostřednictvím anonymních dotazníků. Patrně se jednalo o dlouhodobější záležitost,“ míní Kutišová. Škola zvažuje přizvat na pomoc odborníky ze sociálky a pedagogicko-psychologické poradny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.