Dejte sbohem depresivní šedi za oknem: Bumbání nejen ke krbu...

Nastalo období zimních radovánek a prokřehlých vycházek. Na každém rohu nestojí stánek s horkými nápoji, tak není od věci si nějaký připravit do termosky. Aha! přináší tipy na tekuté pochutiny, které zahřejí.
Opilé jablko (jedna porce)
Budete potřebovat: 200 ml jablečného džusu, 4 cl skořicového rumu, hřebíček, muškátový oříšek
Postup: Skořicový rum, který v zimě určitě přijde k chuti, připravíme tak, že do láhve bílého rumu na týden vložíme dvě tyčinky skořice. Nenechávejte je tam déle, jinak rum zhořkne.
Při přípravě ohřejeme džus, přidáme koření a potom dolijeme skořicovým rumem.
Krakonošovy kapky (jedna porce)
Budete potřebovat: 40 cl rumu, 40 cl griotky, cukr dle chuti, pomeranč, hřebíček
Postup: Do hrnku nebo silnostěnné sklenice nalijeme rum a griotku, pak zalijeme vařící vodou a osladíme dle chuti (někomu stačí jen sladká chuť griotky). Můžeme přidat kousky pomeranče, do kterého jsme zapíchali hřebíček.
Medový punč (jedna porce)
Budete potřebovat: 4 cl Jack Daniel‘s Honey, 8 cl hruškového moštu, 6 cl jablkového džusu, 2 cl limetkové šťávy, perníkové koření
Postup: Smícháme džusy a limetkovou šťávu, přidáme perníkové koření a zahřejeme k varu, pak přidáme medového Jacka.
Nealkoholický punč (2 porce)
Budete potřebovat: ½ l vody, 4 sáčky čaje, 2dl pomerančového džusu, šťáva z 1 citronu, 4 lžic medu
Postup: Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme sáčky čaje. Necháme asi 10min stát, poté vlijeme džus, šťávu z pomeranče, zahřejeme a osladíme medem. Bomba z italských svahů se do termosky sice nehodí, ale i tak je tak dobrá...
Bombardino (2 porce)
Budete potřebovat: 1 dcl vaječného koňaku, 0,4 dcl mléka, 4 cl whisky, šlehačka na ozdobení
Postup: Vaječný koňak zahřejeme s mlékem a whisky maximálně do teploty 80 °C, tekutina se nesmí vařit. Na závěr ozdobíme šlehačkou a zlehka posypeme třeba kakaem.
Námořnický grog (1 porce)
Budete potřebovat: ¼ l vody, 4 cl rumu (nebo i víc), citron, cukr
Postup: Rum zalijeme horkou vodou, přimýcháme lžičku cukru a vložíme plátek citronu.