Čas táborů je tady! Na co nezapomenout... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Čas táborů je tady! Na co nezapomenout...

Malí táborníci by si měli pobyt užít!
Malí táborníci by si měli pobyt užít! (Foto: Profimedia.cz)

Prázdniny jsou dobou dětských táborů a rodiče mají často starost, jestli všechno zařídili tím nejlepším způsobem. Pro nezkušené Aha! připravilo návod v deseti jednoduchých bodech.

Táborové desatero: 

Tábor vybírejte uvážlivě, nejlepší jsou osobní reference nebo tábor pořádaný organizací, kam dítě chodí celý rok (skaut, kroužky, sportovní oddíl). Pak budete mít větší jistotu, že jste organizátory dobře odhadli. 

Na první tábor posílejte dítě raději s kamarádem nebo sourozencem.  

Neslibujte dítěti, že pro něj okamžitě přijedete, pokud se mu tam nebude líbit. Děti se pak odvozu dožadují při každé příležitosti. 

Mobilní telefon tábory většinou zakazují a má to své opodstatnění, zvláště u malých dětí. Telefon dítěti připomíná domov, dítě má tendenci »být v kontaktu« a zbytečně se dojímá.

Dítěti odešlete pohled ještě před odjezdem, dopisy pište klidně každý den, zároveň mu přibalte adresu vašeho domu, aby mohlo také poslat pohled či dopis. 

Pokud budete mít jakékoliv nejasnosti, neváhejte se informovat u vedoucích tábora – jsou na to zvyklí.

Vyberte kvalitní vybavení do přírody. Šetřit se nevyplácí na spacáku. Spací pytel by měl poskytovat komfort i při teplotách pod deset stupňů. Důležitá je také kvalitní karimatka a rozhodně nezapomeňte na malý polštářek.

Také boty by měly být kvalitní. Ideální boty do přírody by měly být vodě odolné a poskytovat noze oporu, přitom by ale měly být dostatečně prodyšné. Nezbytná je taky pláštěnka.

Nemějte o své dítě strach nestresujte se, většina problémů se vyřeší bez vašeho zásahu, při vážnějších potížích vás budou organizátoři tábora informovat.

Balte s dítětem, i když se vám zdá, že z toho »nemá rozum«. Malý táborník či tábornice musí vědět, kde co má, nebo některá zákoutí kufru neobjeví po celou dobu trvání tábora.

Autor:  neo

Přečtěte si
petrfanda
17. 6. 2015 • 20:34

https://www.youtube.com/watch?v=E7O9k3ACpFQ

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.