Cigarety zdražují až o 7 korun! Rádce Aha! Jak přestat kouřit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Cigarety zdražují až o 7 korun! Rádce Aha! Jak přestat kouřit!

Kouření škodí zdraví i peněžence.
Kouření škodí zdraví i peněžence. (Foto: Aha! - ara)

Kouříte? Tak to se asi nestačíte divit, jak jsou cigarety drahé. A chystá se další zdražování! Určitě vás napadlo, že s tímto zlozvykem skoncujete. Jenže to není tak jednoduché!

Máte několik možností, jak přestat kouřit. Můžete se obrátit na odborníky v protikuřáckých poradnách a vaše šance stát se nekuřákem se zvýší až o 40 %.  Také si můžete pořídit nějakou účinnou pomocnou berličku. Aha! vám přináší pár tipů.

1. Nikotinové náplasti, pastilky a žvýkačky

Dodávají nikotin do těla a mohou se kombinovat. Cena se pohybuje od 400 do 500 Kč za týdenní kúru.

2. Inhalátory

Nikotinové inhalátory uspokojí i psychickou závislost a nahradí manipulaci s cigaretou. Cena týdenní kúry se pohybuje kolem tisíce korun.

3. Moderní léky

Léky neobsahují žádný nikotin, ale účinnou látku, která se váže místo nikotinu v mozku. Šance na nekouření je až 3x vyšší. Cena za měsíční dávku je asi 2 tisíce korun.

4. Elektronická cigareta

Kouření elektronické cigarety zachovává kuřácký rituál. Cigareta neosahuje oxid uhelnatý ani dehet a neobtěžuje okolí páchnoucím kouřem. Ceny se pohybují od 100 Kč do 2000 Kč.

5. Nikotinový 
ústní sprej

Stačí tři stříknutí do úst a okamžitě uspokojíte chuť na cigaretu. Sprej můžete mít vždy po ruce. Cena je asi 120 Kč.

Největší motivace je ušetřit!

Cigarety jsou stále dražší a dražší. Pokud kouříte krabičku denně a ta stojí např. 84 Kč, měsíčně utratíte 2520 Kč, ročně 30 240 Kč a za dvacet let to dělá víc než 600 tisíc korun!

Přečtěte si
tulip
1. 2. 2015 • 18:42

Moc děkuji,to,že jsem s tím takhle sekla,je věc,na kterou jsem opravdu pyšná.

prdyvrdy
1. 2. 2015 • 16:57

já kouřil 28 let, žádné problémy, ale pak jsem musel na operaci a než bych někde kouřil jak somrák na záchodcích!!! tak jsem tam nekouřil a kupodivu mi nechyběly, Tak jsem toho využil a už jsem nezačal. A nekouřím už 17 let A když vidím kolik to dneska stojí, tak jsem šťastný, že nejsem závislý. Navíc je překvapivé, že kouří lidi co mají potíže s penězy a pořád naříkají,

anka
1. 2. 2015 • 15:49

tulip, moc vam gratuluji..

tulip
1. 2. 2015 • 13:23

Já jsem kouřila do loňského konce dubna,a to 40 let,krabičku denně.Neměla jsem žádné potíže,které bývají spojovány s kouřením,ani potíže,které bývají kouření přisuzovány. I p řesto,že můj příjem byl nízký,na cigarety mi to vždy stačilo.Ale loni na jaře jsme dostali výpověď z bytu.No a byt,který jsme si našli,je nekuřácký.A protože nám po všech stránkách vyhovoval,bylo rozhodnuto.Poslední cigaretu jsem si zapálila ráno,před příjezdem stěhováků a to byla moje poslední. Každý se diví,jak já,takový kuřák,přestal kouřit z hodiny na hodinu.Neměla jsem žádné "berličky",ale chtěla jsem bydlet ve svém nynějším bytě tolik,že to šlo ráz naráz.Hodně mi pomohla"Kuřákova plíce" na internetu,jsou tam opravdu super rady,chce to pít hodně vody,správně dýchat a jde to!Dneska už si na cigarety ani nevzdechnu a jsem tomu moc ráda.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.