Smrt těhotné ženy v Orlové: Policie obvinila sestru, hrozí jí 6 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt těhotné ženy v Orlové: Policie obvinila sestru, hrozí jí 6 let!

Otrávená Lucie šla na běžnou kontrolu...
Otrávená Lucie šla na běžnou kontrolu...  (Foto Aha! – Jiří Krušina, Pavel Ryšlink, Jan Čada)

Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti zdravotní sestru z Orlové na Karvinsku. Údajně zavinila smrt budoucí maminky, kterou podle obvinění místo glukózy nechala vypít jedovatou dezinfekci. Žena později zemřela.

Budoucí maminka přišla do orlovské diabetologické ambulance na běžné těhotenské vyšetření. Nastala ale tragická záměna. Místo neškodné glukózy žena vypila jedovatou směs fenolu s kafrem, takzvaný Chlumského roztok, který se používá například pro dezinfekci.

Personál na záměnu později přišel a kontaktoval policii. Hlídka mladou ženu našla v jejím bytě v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jí už nedokázali pomoci. Policie úmrtí těhotné ženy od počátku vyšetřovala jako usmrcení z nedbalosti. Za to pachateli hrozí až šestileté vězení.

Přečtěte si
ovadmoucha
4. 9. 2014 • 22:57

Nechápu jak sestra mohlaněco takového udělat, když CHlumský je cítět"široko-daleko", to pozná i každý zdravotník a ještě k tomu sestra ve výslužbě, ta to musí mít malíčku

anitra
4. 9. 2014 • 17:07

Sestřičce bylo 68 let a spletla si podobně vyhlížející etikety. Národe těš se, podobných "přehmatů" bude přibývat. Do důchodu až v 70-ti, to bude ještě jiný bugr, co se bude dít. Příliš mladí a nezkušení zdravotníci a příliš staří pracovníci. kterým zas hrozí otrlost a bezmezná rutina - to je, holt, problém....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.