Javorník trápí kriminalita, ale policii jim zrušili! Místní to vyřešili po svém... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Javorník trápí kriminalita, ale policii jim zrušili! Místní to vyřešili po svém...

Situace v Javorníku byla neudržitelná, tak to tamní vedení muselo řešit.
Situace v Javorníku byla neudržitelná, tak to tamní vedení muselo řešit. (Aha! - Jiří Krušina)

Na desítky policejních služeben v Česku vyvěsili muži zákona cedulku »ZAVŘENO«. Stejný osud potkal i tu v Javorníku na Jesenicku. Okamžitě tam vzrostla kriminalita. Radnice si proto najala za 90 tisíc »poldy« soukromé.

Nejvyšší nezaměstnanost a vysoká kriminalita trápí Jesenicko, nejhorší situace panuje na Javornicku. Právě tam se rozhodlo ministerstvo vnitra šetřit a zrušilo obvodní oddělení policie. „Vedlo to ke zhoršení situace a nárůstu kriminality,“ řekl jeden ze zastupitelů. Náměstí pod zámkem osídlovali nepřizpůsobiví a narkomani. „Začalo se tu krást, kvůli feťákům turisté odjížděli,“ popisuje místní seniorka.

Radnice se proto rozhodla k zoufalému kroku – za 90 000 Kč měsíčně najala soukromou bezpečnostní agenturu, která má za úkol zklidnit situaci a vytlačit nepřizpůsobivé z centra. „Security jsou v práci denně 12 hodin. Každý den hlídkují v jinou dobu. Jejich práce je vidět,“ řekla starostka Javorníku Irena Karešová.

Chytli lupiče

Ostří hoši z pořádkové služby spolupracují s policií. „Pachatele trestné činnosti i přestupků předáváme policii. Osobně jsem dopadl lupiče, který okradl paní na zastávce. Ukryl se v azylovém domě. Věci byly ženě vráceny. Muž stihl sníst jen chleba,“ řekl uniformovaný Tomáš.

Babičky: Je tady klid

Radost z uniformovaných siláků mají i seniorky z Javorníku. Konečně si mohou sednout na lavičky na náměstí. „Byl to tady samí nepřizpůsobiví. Bály jsme se chodit ven. Teď je to daleko klidnější,“ chválí hlídky Anna (90). Využití služeb security zvažují i další obce. „Prý je chtějí ve Vidnavě. Není se čemu divit,“ řekl Karel Plucnara z Javorníku.

Přečtěte si
angrybear
6. 10. 2014 • 12:35

Odpověď je jednoduchá: prostě na to se..ou. A co s tím naděláme - to fakt nevím.

mourovata.kocka
20. 9. 2014 • 19:57

Obyvatelé vědí komu poděkovat ...

prroud
20. 9. 2014 • 13:39

A ted se spolecne zamysleme!!! Jak to ze soukromy sekuritaci maji vysledky a maji je rychle a policie se studovanejma lidma je nema ani po letech??!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.