Muž se chtěl zastřelit v pražské nemocnici, aby mohl darovat orgány! Policie ho sejmula... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž se chtěl zastřelit v pražské nemocnici, aby mohl darovat orgány! Policie ho sejmula...

V pražských Střešovicích se odehrálo drama se šťastným koncem.
V pražských Střešovicích se odehrálo drama se šťastným koncem. (Aha!)

Policie zadržela muže, který v budově urgentního příjmu střešovické nemocnice dopoledne ohrožoval přítomné zbraní. Podle mluvčí nemocnice Jitky Zinke chtěl muž spáchat sebevraždu a tělo věnovat na orgány.

Policisté jej paralyzovali pomocí taseru, sdělil ČTK mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Při události nebyl nikdo zraněn, muž je nyní v péči psychiatrů. Policisté přijali oznámení o události krátce před desátou hodinou.

"Ozbrojený muž přišel na urgentní příjem, kde si chtěl vzít život a dát tělo na orgány. To byla jeho pohnutka, se kterou přišel," řekla ČTK Zinke. Muže se podle jejího popisu události ujal lékař, který "umí s tímto typem lidí pracovat", a uklidnil ho. Mezitím byli pacienti odsunuti na bezpečné místo. Policie nyní prostory ohledává a provádí rekonstrukci případu. Provoz na urgentním příjmu podle Zinke není omezen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.