Buřty na pivu podle Šárky Rezkové!
Zpěvačka (47) to neměla v životě lehké, tragicky přišla o manžela Jiřího Brabce (†63). Jako matka tří synů se musí umět otáčet nejen v kuchyni. Jejím nejoblíbenějším jídlem jsou buřty na pivu.
POTŘEBUJETE:
5 kvalitních špekáčků
1 červenou cibuli
1 cibuli
1 stroužek česneku
1 chilli papričku
100 g anglické slaniny
hořčice
½ plechovky drcených rajčat
250 ml černého piva
Obě cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Špekáčky podélně rozřízneme a řez pomažeme hořčicí. Každý špekáček naplníme cibulí a česnekem. Přidáme anglickou slaninu a buřty vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy. Vše zalijeme sekanými rajčaty, černým pivem a posypeme nakrájenou chilli papričkou. Dáme péct na 180 °C zakryté alobalem na cca 15 minut, následně pak bez alobalu na dalších 10 minut. Podáváme s čerstvým chlebem.