Játra po provensálsku podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 500 g kuřecích jater
- provensálské koření
- 200 ml bílého vína
- 1 plechovku loupaných rajčat
- 1 šalotku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- olej
- masový vývar
Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Játra zasypeme sušeným provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, kousky česneku a zalijeme vínem. Vložíme do rozehřáté trouby zapéci. Podléváme vývarem. Na konec přidáme k játrům loupaná rajčata a ještě chvíli necháme zapéci v troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem.