Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě podle Otto Pláška!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
500 g mletého vepřového masa
5 žlutých paprik
petrželovou nať
1 hrnek uvařené rýže
2 vejce
1 malou cibuli
směs koření na mletá masa
1 mrkev
sůl
mletý pepř
1 zeleninový bujón
1 lžíci rajského protlaku
Maso promícháme s kořením, solí, pepřem, vejci, nasekanou petrželkou a poté vmícháme i uvařenou rýži. Propracujeme a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.
Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujónem a rajským protlakem, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví. Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut. Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby zahustíme. Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.