Hovězí guláš s hráškem podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 800 g hovězího krku
- 500 g cibule
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžičky rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- mletou sladkou papriku
- mletou pálivou papriku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- hovězí vývar
- 1 konzervu sterilovaného hrášku
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle restujeme větší část nakrájené cibule dohněda (zbylou si necháme na ozdobu), pak přidáme protlak, po chvíli maso a obě papriky a kmín. Chvíli vše opékáme a pak zalijeme trochou vývaru.
Vydusíme do tuku a tento proces opakujeme ještě dvakrát, aby guláš měl tmavou barvu. Pak znovu podlijeme vývarem a zvolna dusíme, dokud maso není měkké. Šťávy by nemělo být moc. Na konci přisypeme malou konzervu sterilovaného hrášku a necháme prohřát. Podáváme s pečivem a zdobíme cibulí a orestovanou slaninou.