Sladké dobroty: Tropický řez podle Hany Svatuškové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Tropický řez podle Hany Svatuškové
Potřebujete
4 vejce • 160 g polohrubé mouky • 120 g cukru • kůru z ½ citronu
Na polevu:
3 banány • 2 kaki • 4 pomeranče • 1 limetku • 1 vanilkový pudink • ostružinový a pomerančový džem • čokoládovou polevu
Postup:
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku s citronovou kůrou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. To vlijeme na dva plechy s pečicím papírem a rozetřeme ho po celé ploše. V rozehřáté troubě pečeme při 170 ºC 15 až 20 minut.
Necháme vychladnout. Banány a kaki rozmixujeme, zalijeme šťávou z pomerančů a limetky. Vše přivedeme k varu a vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve 100 ml vody. Hmotu necháme zhoustnout, odstavíme a necháme vychladnout. Oba pláty piškotu spojíme ostružinovým džemem, na vrchní plát namažeme pomerančový džem a na něj rozetřeme vychladlou ovocnou hmotu. Po ztuhnutí ozdobíme čokoládovou polevou.