Petra Janů slaví 70, ale mejdan je zrušen: Kulatiny bez oslavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petra Janů slaví 70, ale mejdan je zrušen: Kulatiny bez oslavy!

Bude jí 70 a má za sebou 50 let hudební kariéry: Co si nejvíc užívá Petra Janů?
Bude jí 70 a má za sebou 50 let hudební kariéry: Co si nejvíc užívá Petra Janů?  (profimedia.cz)

Trojnásobná Zlatá slavice slaví 70 . narozeniny a zároveň 50 let na scéně. Mejdan ale pro své kolegy, jak to bývá u jubileí zvykem, neuspořádá! „Ani malý mejdánek,“ řekla striktně Aha! Petra Janů (69) a dodala: „Nemám podobné akce v lásce.“

Přestože stálice naší popové a rockové scény vypila za svůj život, jak sama říká, rybník, dýchánky s alkoholem už před mnoha lety ze života vyškrtla. „Právě proto, že jsem vypila ten rybník,“ usmívá se Petra a vysvětluje: „Narozeninové mejdany nejsou k ničemu jinému, než k tomu, že se tam všichni opijou, pohádají a potom vás nakonec pomluví. Vždycky to tak končí.“ Navíc, kamarádů v branži prý moc nikdy neměla a nemá. „Spočítala bych je na jedné ruce. A Pilarka se Špinarkou mi umřely, takže co se týče kámošek, jsem vlastně sama,“ míní Petra.

Monstrózní koncert

„Chápu, že mne asi kvůli chybějícímu mejdanu kdekdo pomluví, ale já si dám radši toho 19. listopadu panáka sama se sebou doma, pustím si hezkou hudbu a půjdu spát,“ rozhodla se Janů, která narozeniny oslaví monstrózně měsíc předem, a to 19. října v pražské Lucerně. „Tam, kde vládne genius loci a kde to zbožňuju. Pro mě je opravdu nejvíc, když těch 70 a 50 oslavím koncertem s mým milovaným publikem. Vždyť bez něho bych nebyla nic. Zazpíváme si všichni společně moje největší hity a víc ke štěstí nepotřebuju,“ komentuje Petra.

Petra Janů se chystá na velké oslavy: Jak prožívá trému?

Video se připravuje ...

60 růží od Gotta

Už 60 i 65 let oslavila Petra v Lucerně a donutil ji k tomu Karel Gott (†80). „Šedesát mi bylo rok po manželově smrti a já se z toho pořád nemohla vybabrat,“ vzpomíná Janů. A tehdy jí Gott řekl: „Jdi do Lucerny, oslav to tam a vyzpívej se z toho. V den, kdy mi umřel tatínek, jsem měl vánoční Lucernu. Váhal jsem, ale šel jsem zpívat. A pomohlo mi to, ze žalu jsem se tam, kde vládne genius loci, vyzpíval.“ Petra tehdy Gotta poslechla a narozeninovou Lucernu dokonce věnovala manželovi a producentovi Michalu Zelenkovi (†63). „On se o moji kariéru zasloužil, tak jsem mu koncert věnovala a vážně to pomohlo. A Karel Gott k tomu také přispěl. Najednou se objevil na pódiu a dal mi pugét rudých růží. Rozbrečel mě a nikdy, opravdu nikdy na to nezapomenu.“

Petra Janů o Hance Zagorové: Pamatovat si ji budu se sklenkou šampíčka

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.