Výtržníci vzali Šumavu útokem: Zbili strážce parku a shodili ho do jezera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Výtržníci vzali Šumavu útokem: Zbili strážce parku a shodili ho do jezera

Mnoho táborníků si postaví stan i uprostřed klidového území.
Mnoho táborníků si postaví stan i uprostřed klidového území. (Foto NP Bavorský les)

Neukáznění návštěvníci zatápí strážcům národního parku na naší i německé straně Šumavy. Chodí, kudy je napadne, táboří v klidovém území, rozdělávají v lesích oheň, plaší zvěř. Neváhají se ani uchýlit k násilí.

Své by mohl vyprávět strážce (53) šumavského parku, který napomenul tříčlennou skupinku cizinců u Černého jezera. Dva muži a žena se psem chodili v místech, kam je vstup zakázán. Když chtěl strážce přivolat policii, shodil ho jeden z mužů do jezera a skupinka šla dál. Když ji strážce dohnal, bylo ještě hůř. „Stejný muž jej hlavou udeřil do čela,“ řekla policistka Dana Ladmanová. Pak výtečníci zmizeli za hranicemi, pátrá po nich naše i německá policie. Na německé straně jsou zoufalí z turistů, kteří si divokou přírodu chtějí užít po svém za každou cenu. Stanují a nocují v chráněném území, zabydlují se pod přístřešky, které slouží jako ochrana před nepříznivým počasím, rozdělávají v lese oheň. „To je nejen zakázáno, ale je to i nezodpovědné kvůli riziku lesních požárů. Jsme chráněné území, a ne zážitkové hřiště,“ uvedl ředitel Národního parku Bavorský les Franz Leibl.

Turisté stresují zvěř
Zvířata jako rys, vydra, tetřev hlušec nebo puštík bělavý nemají ani v noci klid. „Když plaché zvíře vyděsíte jasným světlem nebo hlasitými zvuky, výrazně se tím zvýší jeho stresová zátěž a pro některá zvířata to může být až fatální,“ dodal Leibl.

Víte, že...
...na německé straně proto rozšiřují strážní hlídky i přes noc? Provinilce čeká pokuta v tisícovkách korun.

Přečtěte si
-bello-
8. 8. 2021 • 21:40

Pražskou přírodu a Vltavu zase vzali devastačním útokem Ukrajinci.
Pálí ohně na loukách a v chráněných oblastech, klidně každá grupa svůj oheň , kolem ohňů bordel a vajgly a jsou po nich co 10 m vypálená kola v trávě.Dokáží pálit i plastové talíře a zákaz ohňů jim je jedno.Na Ukrajině bylin zvyklí. Na oheň si lámají větve , sem tam mají už i podpalovače, leckdy to čoudí, že černý dým je pro Policii ČR navigátorem. . Oni se nebojí vůbec ničeho !
Kromě toho loví ryby, rybářské lístky -povolenky nemají.Kde co dozrává vědí jako první, poznáte to podle zlámaných větví stromů. Když se jim něco řekne, jsou drzí a pošlou vás do pr... , prej bychom se bez jejich pomoci ( pracovní ) tady posr... .

Ano, tak s námi mluví! A to i v tramvajích, kde nechtějí mít na nose respirátory. Kvůli rozdělávání ohňů se na ně pořád volá policie.Ta by mohla vyprávět !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.