Tvůrci Policie Modrava: Opravdu přitahují zločin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tvůrci Policie Modrava: Opravdu přitahují zločin!

Nátačení proběhlo pouhých 16 km od skutečného místa vraždy.
Nátačení proběhlo pouhých 16 km od skutečného místa vraždy. (Foto Aha! – Petr Novotný, TV Nova, archiv J. Soukupa)

Až den před odvysíláním dílu Pretty Woman z Dlouhé vsi se režisér nejsledovanějšího seriálu Policie Modrava Jaroslav Soukup (68) dozvěděl, že k podobnému mordu na Šumavě skutečně došlo. A co víc! Bylo to jen pár kilometrů od místa, kde se vražda mladé dívky točila!

„Do soboty jsem ani v náznaku netušil, že se v té lokalitě stal podobný případ,“ prozradil deníku Aha! překvapený režisér. O vraždě mu řekla místní pamětnice. „Na jaře začátkem devadesátých let se prý našla v kempu Antýgl mrtvá mladá žena. Bohužel si už ale paní nepamatovala, jestli byla vražda vyšetřena a vrah dopaden,“ dodal Soukup, který se rozhodl pátrat na vlastní pěst.

„Ptal jsem se i na policii, ale víc informací jsem nezjistil,“ vyprávěl Aha! režisér s tím, že vražda v seriálu byla vymyšlená a on jako znalec Šumavy hledal jen vhodné místo pro natáčení. Antýgl byl dokonce v jeho hledáčku, ale nakonec si vybral jen 16 km vzdálený kemp Radešov, protože působil opuštěněji. „V kempu Antýgl jsme Policii Modravu nenatáčeli, ale v roce 1976  tam vznikal můj povídkový film Boty plné vody,“ zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup. Ve třech povídkách o pohraničnících hráli např. Jiří Krampol (76, na snímku), Jiří Lábus (65) či nedávno zesnulý Jan Pohan (†84), jehož poslední rolí byl major Racek právě ze seriálu Policie Modrava. Nedělní díl s názvem Pretty Woman z Dlouhé vsi poprvé pokořil sledovanost 2 miliony diváků.



Přečtěte si
svatadala
24. 3. 2015 • 22:03

Tak nevím, Kašperské Hory, vcelku malé městečko, policie Modrava........samá šarže a soudě podle příběhů a mordů je tam už vylidněno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.