Květnové příběhy lásky a sexu: Muži nesnášejí, když se mýlí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Květnové příběhy lásky a sexu: Muži nesnášejí, když se mýlí...

Muži si neradi přiznávají, že se mýlí.
Muži si neradi přiznávají, že se mýlí. (Profimedia.cz)

V dnešním dílu nového seriálu se podíváme na problém, se kterým mají zkušenost snad všechny ženy. Pokud si s něčím nevíme rady nebo se ztratíme v místě, kde to neznáme, nebojíme se požádat o radu. Ne tak muži! Než by se zeptali na cestu a přiznali, že bloudí, raději na místo přijedou s hodinovým zpožděním.

„Kdykoli jedu s manželem autem někam, kde to neznáme, a on zabloudí, pohádáme se. Vím, že je manžel v koncích a netuší, kam vlastně jede. S klidem se na něj vždy obrátím a navrhnu mu, aby se někoho zeptal na cestu.

Jan se ale vždy rozčílí a odsekne mi několika typickými větami. „Já vím, kam jedu, tak se mi laskavě nepleť do řízení. Vím, že ta ulice tady někde je. Nech mě na pokoji, já to najdu. A vůbec. Řídíš ty, nebo já?“ Jak mu mám vysvětlit, že zeptat se na cestu je v tomto případě nejjednodušší řešení?

Karla Lednická, Opočno

Mýlky si nepřipouštějí

Musíte si zapamatovat základní pravidlo! Muži nesnášejí, když se mýlí. Nesnášejí, když jim někdo řekne, že se mýlí. Nesnášejí jen náznak toho, že by se mohli mýlit.

A ze všeho nejvíce nesnášejí, když o jejich omylu ví žena ještě dřív, než si to uvědomí oni sami. Když žena manželovi bezelstně navrhne, aby něco udělal jinak, nebo se mu snaží podle své nejlepší vůle poradit či jej o něco požádá, muž slyší něco naprosto jiného.

Co ženy říkají, a muži slyší

Žena říká: „Miláčku, proč nezastavíš a nezeptáš se na cestu?“Muž slyší: „Ty hlupáku! Zabloudil jsi. Nemohu se na tebe vůbec spolehnout. Jsi neschopný.

“Takové chování vychází z toho, že muži jsou odmalička vychováváni k tomu, že musejí za všech okolností vědět, co dělat. Proto si vykládají vaši radu nebo snahu pomoci jim jako náznak toho, že si o nich myslíte, že nevědí, co dělají, a tedy jim nevěříte.

Jak na to?

Nikdy nepoužívejte slova, která mužům nedělají dobře. Neobviňujte ho ani neodsuzujte, nenadávejte mu, nepoučujte ho, nedělejte žádné narážky na jeho schopnosti. Jenom mu řekněte, jaký z toho máte pocit.

Ujistěte ho, že i když se mu snažíte poradit, stále mu neochvějně věříte. Vyjadřujte také svému partnerovi ocenění a chválu. Význam ocenění a chvály je pro muže mnohem větší, než si dovedete představit.Neříkejte: „Tohle se ti stává pořád.

Jsi úplně nemožný! Nikdy nevíš, kam jedeš!“Řekněte: „Miláčku, možná bychom se měli porozhlédnout po směrovkách. Jsem z toho ježdění kolem trochu nervózní. Jsi výborný řidič, ale ty ukazatele vypadají nějak popleteně.

Kdybys tady bydlel jako támhle ten pán, hned bychom byli na místě. Co kdybychom se ho zeptali na cestu?“

Čerpali jsme z knihy Tajemství mužů, která by měla znát každá žena z nakladatelství Columbus.

Zítra: Chci, aby mě manželka vítala v sexy oblečku



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.