Mladík kradl v kostele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Mladík kradl v kostele

Do kostela nechodil modlit se, ale krást.
Do kostela nechodil modlit se, ale krást. (Foto Aha! – Mid. AI)

Středa 3. března 1971 přinesla dvojí úspěch tehdejší jihomoravské Veřejné bezpečnosti. Na dvou místech kraje se strážcům zákona podařilo přistihnout a zatknout zloděje přímo při činu! O dva dny později to napsal deník Rudé právo.

Prvním překvapeným dlouhoprsťákem, který onu úspěšnou středu uvízl v policejních tenatech, byl Břeclavan (56). Měl za sebou už pět drzých vloupaček, při nichž způsobil škodu za 40 tisíc československých korun. Bylo to hodně peněz, uvážíme-li, že průměrná měsíční hrubá mzda v tom roce byla u nás v civilním sektoru 1997 korun. Další zlodějnu mu už překazila VB.

Pětačtyřicet kilometrů západním směrem, v obci Litobratřice na Znojemsku, zadržela Bezpečnost jiného dlouhoprsťáka. Nenechavý mladík (16) se zaměřil na místní faru a kostel svatého Jiří. Nechodil se tam ale modlit, ani zpovídat ze svých hříchů – troufale a bohapustě v nich kradl. Podle zprávy Rudého práva se ve svém mladém věku dopustil už nejméně deseti krádeží. Oba poberty čekaly samozřejmě soud a trest.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.