Střílel na policistu, pak utekl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Střílel na policistu, pak utekl

Zloděj ukradl oblečení.
Zloděj ukradl oblečení.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Nadstrážník Rudolf Frolík se v lednu roku 1921 ocitl v nebezpečí smrti. V Plzeňské třídě v pražských Košířích na něj střílel zloděj a zběh Antonín Novák. Projektil naštěstí muže zákona nezasáhl. Ničema uprchl.

Deník Československá republika incident popsal 17. ledna téhož roku takto: „Nadstrážník byl, když konaje službu šel kolem domu čp. 250, napaden zlodějem Novákem. Když jej prohlásil za zatčen, dal se Novák vulgo Bobis na útěk. V ulici Na Václavce se zastavil, vytáhl z kapsy revolver a vypálil na nadstrážníka ránu, aniž ho zasáhl. Jelikož v ulici bylo mnoho lidí, nepoužil strážník střelnou zbraň. Pronásledoval Nováka až do Radlic, kde se podařilo zloději utéci.

Týž pachatel již dne 5. ledna v poledne vloupal se do bytu truhláře Moučky na Smíchově, kde odcizil skvosty a šatstvo v ceně několika tisíc korun. V sobotu poznán byl ženou, která viděla jej 5. ledna odnášeti z domu, kde Moučka bydlí, kufr s odcizenými věcmi. Upozornila na něj hned truhláře Čechuru, který jal se zloděje pronásledovati. Když ho v Doubkově ulici dohonil, vystřelil na něj zloděj dvě rány z revolveru. Na štěstí minuly se cíle. Na to podařilo se zloději přelézti plot u sadu na Santošce, kde zmizel.“ Zda byl později dopaden, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.