Lupič zatčen za dva dny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lupič zatčen za dva dny

Lupič předstíral, že chce koupit látku na oblek.
Lupič předstíral, že chce koupit látku na oblek. (Ilustrační foto ara)

Trest pěti a půl roku nuceného pobytu za vězeňským katrem si vykoledoval v roce 1966 mladík Lubomír V. (19) ze Znojma. Pokusil se 8. září vyloupit znojemskou provozovnu lidového oděvního družstva Vkus, ale loupež zpackal a velice pohořel.

Jak to tenkrát všechno bylo, to popsal denní tisk 11. října uvedeného roku. Uvedl: „Lubomír V. navštívil 8. září navečer provozovnu družstva Vkus ve Znojmě s úmyslem odcizit tržbu. Předstíral zájem o nákup látky na oblek a znenadání udeřil vedoucí provozovny těžkým kusem železa do hlavy. Konec však nedopadl podle jeho představ. Vedoucí neomdlela, i když měla na hlavě sedmicentimetrovou tržnou ránu.

Přivolaná pomoc už sice lupiče nezastihla, ale Bezpečnost ho našla za dva dny.“ A pak přišlo zatčení, obvinění, obžaloba a soud. Nejprve okresní soud ve Znojmě uznal Lubomír V. vinným ze spáchání trestného činu loupeže a poslal ho za mříže na pět a půl roku. Ničema se sice odvolal ke krajskému soudu v Brně, ten však znojemský rozsudek první instance plně potvrdil. Mladý lupič tak po zásluze base neunikl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.