Na strážnici odhodil browning | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na strážnici odhodil browning

Lupiči se zbavit revolveru nepovedlo.
Lupiči se zbavit revolveru nepovedlo. (Ilustrační foto ara)

Trojici zlodějů, polapených v Praze přímo při činu dne 14. prosince 1910, předvedla c. k. uniformovaná stráž na policejní služebnu. Jednomu ze zlotřilců se přitom podařilo nenápadně odhodit pistoli značky Browning. Měl ovšem smůlu – zbraň našla později uklízečka.

Šlo o kriminální případ, který ve svém vydání z 18. prosince zmíněného roku popsal deník Čas. Pobertové František K., Josef Ch. a Jaroslav B. právě šmejdili po jednom z pražských domů s cílem něco tam šlohnout. Byli ale vyrušeni. Při útěku je stráž dostihla a zadržela. Když byla povedená trojka eskortována na strážnici, odhodil jeden z ní nepozorovaně browning. Ten pak našla při úklidu posluhovačka. Podle Času se brzy zjistilo, že právě tato pistole byla použita při nedávném vloupání do fary na Žižkově.

Deník také podal zprávu o tom, že dopadení chmatáci, které pochopitelně čekal soud, prodávali ukradené věci vetešníkovi Antonínu L. v Týnské ulici. „Ten byl již trestán, jest v kriminálních kruzích znám jakožto přední z přechovávačů. Byl tedy 15. prosince navždy vypovězen z policejního rayonu pražského,“ referoval Čas závěrem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.