Zloděj ukradl i huspeninu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zloděj ukradl i huspeninu

Zloděj se dobře najedl.
Zloděj se dobře najedl. (Ilustrační foto ara)

Dvě drzé vloupačky narušily počátkem února 1925 poklid v Postupicích na Vlašimsku a pak i v samotné Vlašimi. Patrně je spáchal týž poberta, jak o tom 10. února referoval deník Československá republika.

Citujeme z listu: „V noci 4. 2. neznámý zloděj vnikl oknem u záchodku do vily MUDr. Viktora Schillera ve Vlašimi. Ve spižírně našel velký kus huspeniny, dva debrecínské párky a dvě láhve likéru. V kuchyni se najedl a obě láhve vypil. Ze stolu odcizil 72 Kč, v 1. poschodí vstoupil do pokoje vychovatelky Janíkové. Když se probudila, spěchal do 2. patra. Tam v dílně zubního technika Arnošta Schillera rozsvítil elektrickou lampičku, aniž vzbudil dotyčného, vylámal ze sádrových odlitků zlaté korunky za 2000 Kč.

Poté vnikl do pokoje ošetřovatelky Hollingerové. Když se probudila, chytil ji za hrdlo se slovy: »Gleich niederlegen!! « (hned lehnout na zem). Ošetřovatelka se vytrhla, zloděj vyběhl na chodbu a utekl touž cestou, kterou přišel. Na dvorku přeskočil plot a zmizel k Malé Bolině. Zdá se, že je to týž zloděj, který v noci na 1. 2. takovýmto způsobem počínal si při krádeži u dr. J. Stejskala v Postupicích. V příkopu nedaleko vily dr. Schillera zanechal tentokrát jízdní kolo. Je uschováno na četnické stanici ve Vlašimi. Po odvážném zloději zahájilo četnictvo pátrání.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.