Tři výstřely na vlastního tátu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tři výstřely na vlastního tátu

Mladík na otce vystřelil z revolveru.
Mladík na otce vystřelil z revolveru. (Ilustrační foto ara)

Hrůzná zpráva přišla do redakce deníku Československá republika v lednu 1932 z Komárna na jihu Slovenska. V blízké obci Nová Ves tam s úmyslem vraždit napadl Vojtěch Čenda (21) vlastního otce (52). Důvod? Tatík nedal potomkovi peníze na tancovačku!

Případ popsal deník Československá republika dne 10. ledna zmíněného roku takto: „Mladík dopustil se těžkého zločinu na svém vlastním otci. Umínil si jít k tanci do sousední obce, oblékl se, přišel k otci a žádal na něm, aby mu dal na útratu. Starý hospodář odmítl syna s touto žádostí a došlo proto k hádce, při níž mladý Čenda zmocnil se otcova browningu, z něhož třikrát na něho vystřelil. Poté otcovrah prchnul a skrýval se pod železničním mostem, kde byl později četnictvem zatčen.“

A jaký byl další osud nešťastného hospodáře? „Starý gazda byl dodán do nemocnice a není jisto, podaří-li se ho udržeti při životě,“ referoval deník. Zda těžce zraněný rolník útok vlastního syna přežil, není známo. Stejně tak tudíž není jasné, zda byl zlotřilý Vojtěch Čenda trestně stíhán a pak souzen pro vraždu, nebo »pouze« pro pokus vraždy muže, který ho zplodil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.