Milenku pobodal kapesním nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Milenku pobodal kapesním nožem

Na dívku vytáhl nůž.
Na dívku vytáhl nůž. (Ilustrační foto ara)

Kapesním nožem zaútočil v Mostě na svou snoubenku H. H. zhrzený milenec F. Š. Poté se dotyčný pokusil o sebevraždu oběšením v oprátce. Oba nešťastníci bohudík přežili, o což se zasloužil občan V. B. K hrůzné události došlo v září 1967 v Mostě.

O případu referoval 13. září zmíněného roku deník Rudé právo, aniž by ovšem uvedl cokoli bližšího o identitě či o věku aktérů děsivého příběhu. Jak list sdělil, F. Š. svou milou napadl žabikuchem s cílem usmrtit ji proto, že ho hodlala opustit kvůli jinému muži. Pak chtěl odejít na věčnost i on sám.

Aspoň tak to napsal v dopise na rozloučenou, adresovaném kupodivu přímo bývalé Veřejné bezpečnosti, která by měla vraždu a sebevraždu později vyšetřovat. K tomu nakonec nedošlo. Shora zmíněný V. B. totiž zraněnou dvojici náhodně objevil, okamžitě přivolal sousedy a postaral se o to, aby muž i žena byli rychle převezeni do mostecké nemocnice. „Oba jsou již mimo nebezpečí,“ poznamenalo Rudé právo. Po uzdravení čekalo F. Š. stíhání pro trestný čin vraždy ve stadiu pokusu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.