Zastřelil svou bývalou lásku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Zastřelil svou bývalou lásku

Dívka milému oznámila, že je těhotná.
Dívka milému oznámila, že je těhotná.  (Ilustrační foto ara)

Svou bývalou lásku Bedřišku B. (†20) zastřelil v listopadu 1936 v Praze na Vinohradech student průmyslové školy Miroslav T. (25). Na policii oznámil její smrt jakožto sebevraždu. Nakonec se ale přiznal, že nešťastnici zastřelil on, a to nešťastnou náhodou.

Pitva ukázala, že náboj vnikl do ženina těla z levé strany u šestého žebra. Zasáhl bránici, žaludek, játra, plíce a srdečnici. Vyšetřováním policisté zjistili, že Bedřiška B. původně chodila s Miroslavem T., pak se však vdala za cukráře Augustina B. Manželství ale nebylo šťastné, bylo rozvedeno a Bedřiška se opět začala scházet s Mirkem. Osudného dne mu přišla říci, že je ve třetím měsíci těhotenství.

Došlo k hádce, T. kategoricky tvrdil, že dítě nemůže být jeho. Uražená B. tedy opáčila, že pokud jí nevěří, rozejde se s ním. Nato ji T. šťouchl revolverem, který nosil neustále s sebou. Vyšel výstřel – a osud mladé ženy se naplnil... Soud projednal případ v červnu 1937 a na základě policejního vyšetřování vyloučil nešťastnou náhodu. Odborný posudek soudního lékaře konstatoval, že obžalovaný netrpí žádnou duševní nemocí. Na základě toho pak soud poslal Miroslava T. pro zločin vraždy do těžkého kriminálu na 15 let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.