Obklíčený zločinec se zastřelil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Obklíčený zločinec se zastřelil

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Život si vzal 13. června 1967 u obce Tvarožná na silnici mezi Brnem a Vyškovem Karel K. (†23) z Prahy 3. Jak uvedl denní tisk, dotyčný byl členem skupiny zlodějů. Ti v deseti okresech vykradli deset prodejen a k přechodnému užívání odcizili osm automobilů.

Karel K. nejprve při přestřelce zranil příslušníka Veřejné bezpečnosti. Pak obrátil ústí zbraně proti sobě a spáchal sebevraždu. Zjistil totiž, že nemá šanci z obklíčení VB uniknout. Dalších pět členů gangu se podařilo bezpečnostním složkám zatknout, jejich zločiny vyšetřit, zadokumentovat a všechny následně předat justici k potrestání.

Před trestním senátem Okresního soudu v Brně tak na lavici obžalovaných v říjnu téhož roku usedli Pavel F. (21) z České Lípy a manželé Josef J. (23) a Jana P. (20), oba z Habartova na Sokolovsku, František D. (46) a Hermína D. (43), oba z Prostějova. Prvně jmenovaný, který se mj. dopustil útoku na nadstrážmistra Veřejné bezpečnosti, byl potrestán odnětím svobody na 6 let. Josef J. dostal 3 roky vězení. Ostatní členové skupiny vyvázli s tresty na 3 roky podmíněnými. Jana P. s odnětím svobody na rok a půl, František D. na rok a čtvrt a Hermína D. na rok.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.