Vykradla byt, kořist rozprodala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Vykradla byt, kořist rozprodala

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Týden trvalo pražské policii, než dopadla zlodějku Antonii G. (32), která 5. ledna 1920 vykradla byt Marie M., majitelky kavárny na Vinohradech. Ničemnice si odemkla klíčem, který nejprve tajně ukradla v kuchyni kavárny při návštěvě u paní M.

O dopadení chmatačky psal deník Československá republika 13. ledna uvedeného roku. Antonie G. dříve pracovala jako porodní asistentka. Pak se jí zachtělo cizího majetku, a tak se vloupala do zmíněného bytu. Jeho majitelka na policii uvedla, že postrádá různé šatstvo a prádlo, které patřilo dílem jí, dílem jejím zaměstnancům, v celkové ceně 8000 Kč. Při vyšetřování zlodějny se ukázalo, že Antonie G. po krádeži přinesla odcizené věci do bytu domovnice Anny M. na Vinohradech, které z nich hned prodala zástěru a blůzu. Dále pak darebnice z lupu prodala leccos i Anně L., majitelce vinárny na Vinohradech, a také hostinské Marii V. Další ukradené věci prodala zlodějka druhého dne domovnici a různé šatstvo od ní koupila též Eliška W., majitelka obchodu v Praze I. „Zlodějka dodána byla k zemskému trestnímu soudu,“ informoval deník. Jak byla potrestána, utí ré u y - aka M. la na, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.