Dělníky obral o výplaty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Dělníky obral o výplaty

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Policie ČR)

Výplaty určené partě lesních dělníků uloupil 24. ledna 1925 poblíž Železného Brodu Jaroslav B. (27). Ten v této partě ještě donedávna pracoval. Napadl bývalého kolegu Josefa Br., který peníze přinášel, omráčil ho a s kořistí zmizel.

Případ popisoval deník Československá republika dne 5. února zmíněného roku. Pod titulkem Loupež u lesa uvedl: „Dne 24. ledna šel po poledni dělník Josef Br. z Michlovky u Železného Brodu, zaměstnaný při dopravě dříví v Kacanovicích, do lesa a nesl dělníkům výplaty. Když vyšel z lesa zvaného Hluk, zpozoroval, že za ním jde nějaký muž. Když ho muž došel, poznal, že je to dělník Josef B. z Podhoří, který tam byl dříve zaměstnán, a tázal se ho, co zde dělá. B. nesl v ruce černý šátek zavázaný v uzlíček. Řekl, že je v lese na dříví. Když po chvíli opět došli do lesa, kde je úzkokolejná dráha k dopravě dříví, udeřil Jaroslav B. pojednou Josefa Br. uzlem, ve kterém nesl patrně kámen, do hlavy tak prudce, že se Br. skácel a naraziv hlavou o kolej, omdlel. B. jej poté oloupil o peníze a prchl.“ Jen pět dní se lotr těšil z lupu. „Byl však 29. t. m. četnictvem vypátrán, zatčen a dopraven k okresnímu soudu v Mladé Boleslavi,“ referoval list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.