Ukradl tisíce, znásilnil teenagerku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ukradl tisíce, znásilnil teenagerku

Cesta do Prahy nedopadla pro slečnu dobře.
Cesta do Prahy nedopadla pro slečnu dobře. (Ilustrační foto ara)

Naivní a romanticky založené dívce (17) navrhl příručí Jan S. (24) z České Skalice manželství. Přihodilo se to v Nové Pace počátkem roku 1922. Přemluvil ji, aby s ním uprchla k jeho tetě. V Praze pak slečnu opil a v hotelu ji znásilnil.

Tak o tom 8. února uvedeného roku informoval deník Československá republika. Darebák navíc »šlohl« v domovské obci 20 tisíc tehdejších korun. S penězi odjel do Turnova, kde se seznámil s Václavem H. (23) ze Staré Paky a Václavem H. (20) z Nové Paky. Tam se trojice následně vydala a pak zamířila do Prahy. To už ničemy doprovázela nic zlého netušící dívka.

Všichni se ubytovali v nuselském hotelu Perun, kde se S. přihlásil pod falešným jménem Josef Brat. Tam pak naivku znásilnil. Policejní »šťára« v hotelu byla velmi úspěšná. Detektivové zatkli hned trojici lumpů. Ač S. ukradl 20 tisíc korun, muži zákona u něj našli jen 3280 Kč. „Zbytek již veselá společnost ztratila,“ uvedl list. S. byl dodán k zemskému trestnímu soudu pro zločiny znásilnění, únosu a krádeže. Kumpáni byli obviněni ze spoluviny na zločinech, o nichž věděli, které ale neoznámili. Naopak – podíleli se na utrácení kradených peněz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.