Zloděj dřeva zavinil tragédii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zloděj dřeva zavinil tragédii

Procházející se lidé nemohli tušit, že je strom naříznutý.
Procházející se lidé nemohli tušit, že je strom naříznutý. (Ilustrační foto ara)

Suchý smrk si v říjnu 1965 předem nařízl neznámý poberta s tím, že ho pak za tmy definitivně pokácí a dřevo použije jako topivo. Bohužel, způsobil tím obrovskou tragédii. Naříznutý jehličnan nečekaně spadl na dětský kočárek a usmrtil v něm chlapečka (†1).

Denní tisk velmi smutný příběh, který se odehrál v obci Čekyně u Přerova, popsal 7. října uvedeného roku. Upřesnil, že kočárek s maličkým Broněčkem před sebou tlačila jeho nešťastná babička A. N. Když na cestě u lesa míjela osudný naříznutý smrk, nemohla tušit, že se strom v příštích vteřinách zřítí právě na kočárek s jejím vnoučkem.

Miminko bylo na místě mrtvé, jeho babička utrpěla psychický šok. Případem se hned začala zabývat bývalá Veřejná bezpečnost a také lesní správa. Při šetření se zjistilo, že strom byl skutečně předem naříznutý, a to oboustranně. „Ve vyšetřování se pokračuje,“ psalo se v tisku. Zda byl pachatel později vypátrán a potrestán, není známo. Obec Čekyně bývala kdysi samostatná. Časem se stále více sbližovala se sousedním Přerovem, až se stala jeho součástí. Dnes zde žije necelých 700 obyvatel.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.