Vrah a oběť se znali z basy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vrah a oběť se znali z basy

K vraždě došlo kvůli nevěrné krásce.
K vraždě došlo kvůli nevěrné krásce. (Foto ara)

Byl prázdninový měsíc, srpen roku 1967. Horký letní den, krátce po poledni. Ve Stavitelské ulici v pražských Dejvicích se schylovalo k hrůznému skutku. Mladík M. N. (22) tam číhal s nožem v ruce na budoucí oběť, jistého Z. V. (†21).

Ti dva se dobře znali. Seděli spolu totiž v kriminále. Vězeňský katr se otevřel dříve před mladším Z. V., a ten si začal milostný románek s mladou dívkou. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby dívčina kdysi nechodila s M. N. Jenže ona s ním chodila, prý vážně... Když však skončil v base, osaměla. Pak se na scéně objevil Z. V., propuštěný na svobodu. Osud leckdy zamotá předivo lidských vztahů, a stalo se to i v tomto případě.

Slečna pustila trest si odpykávajícího M. N. k vodě a vzala si za manžela jeho parťáka Z. V. To nedokázal žárlící paroháč překousnout. A tak si po propuštění z »lochu« bývalého kamaráda i úspěšnějšího soka našel a 40 bodnými ranami ho poslal na onen svět. Denní tisk 18. srpna zmíněného roku psal: „M. N. byl po činu zadržen přivolanými občany a předán příslušníkům Veřejné bezpečnosti.“ Čekal ho samozřejmě další soud a pak zase pobyt za mřížemi. Tentokrát tam už ovšem putoval s cejchem vraha.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.