Bitku ukončila zákeřná vražda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Bitku ukončila zákeřná vražda

Bitku ukončila jedna rána nožem.
Bitku ukončila jedna rána nožem. (Ilustrační foto ara)

Dostanou-li se dva muži do slovního sporu, často se stává, že hádka přeroste v bitku, v pěstní potyčku. Ovšem má-li jeden z účastníků rvačky v kapse skrytý nůž, o němž oponent neví, získává tím dotyčný rozhodující převahu.

Právě tak tomu bylo v případě dvojice opilých rváčů z Plzně, kteří se podle denního tisku z 12. března 1971 pustili dva dny předtím do verbálního sporu a pak do následné řeže. Mladší z jejích účastníků (†25) získával v pěstním souboji navrch. Netušil ovšem, že na něj o něco starší soupeř (31) zcela nečekaně – a neférově! - vytáhne z kapsy žabikuch. Stačilo jediné prudké bodnutí, přesný zásah do hrudi, a bitka rázem skončila. Těžce zraněný mladík na místě zemřel, bez šance na přežití...

Podle tisku se v té chvíli pachatel zákeřné vraždy z místa činu vytratil a zmizel v plzeňských ulicích . „Byl však plzeňskou Veř ejnou bezpečností dopaden a je ve vazbě,“ uvedl deník Rudé právo. Zatčeného vraha čekalo trestní řízení, vyšetřování, obžaloba, soud a pak nesporně dlouhý pobyt v base za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.